/ - фото: Општина Котор
20/08/2021 u 16:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јокић: Приходи од сезоне резултат паметне политике Владе

Спаjић је наjавио да ће ускоро бити представљен пилот проjекат jединствене листе проjеката за капиталне инвестициjе за следећу годину

Задовољни смо како се одвиjа туристичка сезона као и оствареним приходима, што jе резултат паметне политике Владе о отворености граница и подршке туристичкоj привреди, казао jе предсjедник Општине Котор Владимир Jокић, након данашњег састанка са предсjедницима општина Будва, Тиват, Херцег Нови и министрима Милоjком Спаjићем и Jаковом Милатовићем. Тема састанка jе била анализа туристичке сезоне као и развоjни проjекти приморских општина.

Jокић jе нагласио да постоjи веома добра сарадња ове четири општине са Владом Црне Горе.

– Охрабруjе разумиjевање коjе имамо од стране Владе Црне Горе што ће нам омогућити да можемо да кренемо са припремом и реализациjом важних инфраструктурних проjеката коjи ће оваj регион значаjно унаприjедити и промиjенити али и створити предуслове да се управо из овог региона  генерише  jош више новца за циjелу Црну Гору”, поручио jе Jокић.

Истакао jе да се сада ствараjу услови да се озбиљни капитални проjекти коjи су децениjама стаjали у “фиокама” почну реализовати.

Министар финансиjа и социjалног старања, Милоjко Спаjић, казао jе да су он и министар економског развоjа, Jаков Милатовић задовољни нивоом координациjе коjи jе остварен са ове четири општине и наjавио jе да ће ускоро бити представљен  пилот проjекат jединствене листе проjеката за капиталне инвестициjе за следећу годину.

– Очекуjемо рекордни капитални буџет за следећу годину и желимо баш да ове четири општине кандидуjу што више проjеката – рекао jе Спаjић.

Он jе поновио већ изречени став да ће за наредну годину имати проблем са броjем приjављених проjеката, а не са новцем те да ће капитални буджет за наредну годину моћи да одговори потребама грађана не само ове четири приморске општине већ циjеле Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:25