Delegacija Turske u Kotoru / - HARIS MEKIC
26/04/2024 u 16:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jokić sa delegacijom Turske: Interesovanje za ekonomsku i obrazovnu saradnju u pomorskom sektoru

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić sastao se sa turskim ambasadorom u Crnoj Gori Barišom Kalkavanom i delegacijom Pomorske komore Turske, koju je predvodio predsjednik Tamer Kiran.

Pomorska komora Turske najznačajnija je asocijacija u pomorskom sektoru te zemlje i broji više od 11 hiljada firmi. Njihova delegacija predstavila je u Kotoru djelokrug svojih aktivnosti i istakla zainteresovanost u pogledu ekonomske, obrazovne i saradnje sa strukovnim udruženjima u Crnoj Gori.

Predsjednik Jokić upoznao je tursku delegaciju sa bogatom tradicijom pomorstva u Kotoru, naglasivši značajnu ulogu koju kotorski pomorci i danas imaju u svijetu, te istakao važnost Kotora u industriji kružnih putovanja. Posebno je ukazao na značaj obrazovanja, povezavši goste iz Turske sa Pomorskim fakultetom u Kotoru u cilju razmjene studenata i nastavnog kadra.

Sastanku su prisustvovali Nebojša Ševaljević, potpredsjednik Opštine Kotor, kao i predstavnici „Luke Kotor“ AD, „Crnogorske plovidbe“ AD, Udruženja pomorskih kapetana Crne Gore i Turističke organizacije opštine Kotor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 22:28