Прошлогодишњи радови на сеоским путевима у општини Пљевља / Б.Је.
28/05/2022 u 07:30 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Још није расписан јавни позив за асфалтирање сеоских путних праваца на подручју Пљевља: Грађевинска сезона пролази, тендер на чекању

У ситуацији опште нестабилизације цијена, у локалној управи су били мишљења да се нико од извођача радова неће јавити, па се наводно због тога није ни расписивао јавни позив

Буџетом Општине Пљевља за 2022. годину планирано је преко пола милиона еура за асфалтирање локалних- сеоских путева, али јавни позив за овај посао још увјек није расписан.У локалној управи тврде да ће тендер бити расписан у наредном периоду како би се што прије ушло у овај посао који би требало да буде окончан док траје грађевинска сезона. Када су у питању ови послови, услед јако кратке грађевинске сезоне на подручју општине Пљевљима пријети опасност да се послови не заврше, већ да исти буду одложени за наредну годину, као што је то био случај у претходним годинама. Додатне тешкоће за асфалтирање сеоских путева су у томе што се неколико километара подјели на десет и више путних праваца, па је радове додатно тешко извести.

-У току је припремање тендерске документације. Након завшетка овог посла биће расписан јавни позив, казали су за "Дан" у локалној управи уз појашњење да ће све урадити како би се што прије ушло у ове послове.

Ипак, у локалној управи нисмо могли званично добити објашњење због чега јавни позив није раније расписан, али смо незванично дознали да се чекало на стабилизацију цјена енергената и грађевинског матерјала. У ситуацији опште нестабилизације цијена, у локалној управи су били мишљења да се нико од извођача радова неће јавити, па се наводно због тога није ни расписивао јавни позив.

-И ове године се планира асфалтирање више путних праваца. Међутим, још увјек није направљен план асфалтирања, тврде у локалној управи и напомињу да ће тај дио посла бити завршен у оквиру израде тендерске документације.

На годишњем нивоу Општина Пљевља асфалтира око седам километара сеоских путева. Међутим, асфалтирање је прошле године извршено по плану из претходне године, јер током 2020. године ови послови нису завршени.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:06