/ - ФОТО: ЛАЗАР РУЖИЋ
23/12/2021 u 17:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Како је Унипром прихватио Владину понуду коју званично није ни добио

С обзиром да тврде да имовина вриjеди 250 милиона, остаjем при понуди да исплате 50 милиона Унипрому

Трагом неистините информациjе да jе Унипрому прихватљива понуда Владе коjа никад ниjе званично ни добиjена, Унипром обавjештава црногорску jавност да jе оваква неозбиљност од стране надлежних институциjа доживjела кулминациjу информациjом да су прихватили понуду коjу никад ниjесу ни добили.

- Приjе свега, оваква лебдећа порука ниjе прихватљива jер не иде у корист компаниjе већ jе тjера у губитке с коjима не би могла покриjе исплату плата, доприноса и осталих бенефита запосленима као ни законске обавезе према држави, коjе су до сада уредно испуњаване, а што jе и била досадашња пракса - наводе из Унипрома.

- Подсjетићемо, чиме и завршавамо даља оглашавања по питању поменуте теме - понудили смо радницима 450 еура у наредних шест мjесеци како се не би нашли на улици, а то jе више него довољно времена да ЕПЦГ или надлежне институциjе припреме исплату 24 плате или документациjу за њихово запошљавање, коjе им jе jавно и обећано. Ми с оваквим проблемима, коjи су настали усљед краjње неозбиљности и површног односа према стратешки важноj компаниjи за Црну Гору, не можемо да одржимо производњу. Ако за пола године ниjесмо могли да добиjемо ниjедан одговор, а ни до данашњег дана када jе већ почело гашење ћелиjа ниjедну адекватну понуду. С обзиром да тврде да имовина вриjеди 250 милиона, остаjем при понуди да исплате 50 милиона Унипрому а преосталих 200 милиона да убаце у буџет државе и тиме поспиjеше економиjу ове земље. За друге разговоре ниjесмо спремни - истакнуто је у саопштењу Унипрома.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 06:22