/ - фото Каритас
02/03/2022 u 11:50 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Каритас кроз програм јавних радова запослио три особе

Јавни радови су локални или државни програми запошљавања,чији је циљ повећање запослености лица из евиденције Завода, гдје се приоритет ставља на теже запосливе категорије људи

У сарадњи са Заводом за запошљавање, кроз програм јавних радова, три особе из категорије “теже запошљивих лица”, добиле су посао у социјалном предузећу Kаритаса Барске надбискупије, вешерају “Мондо Бианцо”, на период од четири мјесеца.

Како објашњавају из Kаритаса, јавни радови су локални или државни програми запошљавања, који за циљ имају повећање запослености незапослених лица из евиденције Завода, гдје се приоритет ставља на теже запошљиве категорије људи.

“Вешерај ‘Mondo Bianco’ је основан 2016. године као социјално предузеће Kаритаса Барске надбискупије. ‘Mondo Bianco’ своје пословање заснива на принципима социјалног предузетништва, односно бави се препознавањем и рјешавањем друштвених проблема, као што су социјална искљученост, сиромаштво и незапосленост.

Социјална мисија вешераја ‘Мондо Бианцо’ се огледа у три аспекта. Први је обезбјеђивање бесплатних услуга нашим најстаријим суграђанима који се налазе у стању социјалне потребе, други аспект је запошљавање теже запошљивих категорија становништва, односно особа са инвалидтетом или особа које већ дужи временски период не могу доћи до запослења, док се трећи социјални аспект огледа у томе што се остварени профит не користи за увећавање личне својине појединаца, већ се реинвестира у социјалне пројекте у заједници.

Корисност програма јавних радове за социјално предузеће вешерај “Мондо Бианцо” огледа се, не само у повећању радне снаге, већ и у јачању социјалне мисије, јер омогућава укључивање на тржиште рада особа које су већ дужи временски период на евиденцији Завода - казали су из ПР службе барског Каритаса.

Програм јавих радова је суфинансиран од стране Завода за запошљавање Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 13:42