Кашћелан и Куртези / - Престоница
30/10/2021 u 10:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Кашћелан-Куртези: Туризам добра прилика за пословну сарадњу Црне Горе и Албаниjе

Кашћелан и Куртези увjерени су да ће Црна Гора и Албаниjа наставити да jачаjу сарадњу у свим областима од обостраног значаjа, чему у пуном капацитету доприносе црногорска и албанска мањина у обjема земљама

Односи Црне Горе и Албаниjе традиционално су добри и приjатељски, оциjенили су у току сусрета градоначелник Престонице Цетиње Александар Кашћелан и амбасадор Албаниjе у Црноj Гори Риди Куртези.

Саговорници су навели да грађани двиjе земље диjеле, између осталог, и броjне историjске и породичне везе, али и европску перспективу, те добре прилике за пословну сарадњу и заjедничке проjекте, посебно у сектору туризма.

Кашћелан и Куртези увjерени су да ће Црна Гора и Албаниjа наставити да jачаjу сарадњу у свим областима од обостраног значаjа, чему у пуном капацитету доприносе црногорска и албанска мањина у обjема земљама.

Кашћелан jе упознао амбасадора Куртезиjа да се недавно сусрео са предсjедником Црногорске заjеднице у Албаниjи Маринком Ћулафићем, те jе изнио очекивања да ће амбасадор помоћи да се уважи значаj и статус коjи ова организациjа има за наше грађане у Албаниjи.

Градоначелник jе представио и инвестиционе потенциjале Цетиња, са посебним освртом на бизнис зону у Ободу, као и на локациjу гдjе се некада налазио хотел Локанда, а гдjе jе планирана градња његове савремене реплике.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 02:53