/ Александар Кашћелан - Општина Цетиње
28/06/2021 u 10:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кашћелан позива Министарство да преиспита одлуку о смјени Радојичић

Кашћелан у писму Боровинић Бојовић навео да је информација о смјени Радојичић забринула и узнемирила локалну заједницу и управу града

Градоначелник Пријестонице Александар Кашећелан позвао је министарску здравља Јелену Боровинић Бојовић да преиспита одлуку о смјени менаџмента Опште болнице „Данило И“ на Цетињу, који предводи Соња Радојичић.

Кашћелан у писму Боровинић Бојовић навео да је информација о смјени Радојичић забринула и узнемирила локалну заједницу и управу града, додајући да је директорица изузетан менаџер и љекар који је посвећен пацијентима.

- Не улазећи у меритум одлуке ресора којим руководите, као ни у то да ли је одлука финална, осјећам потребу као градоначелник и као неко ко блиско сарађује са актуелним менаџментом болнице, да Вас позовем да још једном размотрите одлуку о смјени- наводи се у писму Кашћелана.

Он је рекао да је Радојичић од краја фебруара прошле године чланица Општинског тима за заштиту и спашавање, односно Оперативног штаба Пријестонице Цетиње за борбу против заразне болести КОВИД-19, гдје је дала немјерљив допринос, поготово у првом таласу епидемије, да град адекватно одговори на овај велики изазов.

Кашћелан је подсјетио да у првом таласу пандемије на Цетињу није било инфицираних и да је болница похваљена од Кризног медицинског штаба за квалитетан рад.

- У другом таласу, а посебно након проглашења за ковид болницу, управа и установа показали су се на дјелу, дајући све од себе да се спасу животи не само грађана и грађанки Цетиња, него и цијелог приморја- рекао је Кашћелан.

Према његовим ријечима, локална управа са задовољством је прихватила размишљање Радојичић да би требало обезбиједити стални епидемиолошки тим који би грађанима био на располагању 24/7. „С тим у вези, Пријестоница је финансирала ангажман епидемиолошког тима којим је руководила епидемиолошкиња Милена Поповић Самарџић“.

Кашћелан је казао да је Радојичић током пандемије коронавируса обезбиједила бројне донације у новцу и опреми из земље и иностранства како би болница у новим околностима несметано функционисала.

Он је остакао да је и прије пандемије Радојичић показала је изузетну посвећеност најстаријој здравственој установи у Црној Гори и унапређењу рада и здравствених услуга, обезбјеђујући бројне и вриједне донације.

- Само је из сарадње са Ротари клубом Будва обезбијеђена медицинска опрема вриједна око 155 хиљада еура за Гинеколошко-акушерско одјељење, Дјечије одјељење и Операциони блок. У претходне четири године у реконструкцију, адаптацију болнице, инвестиционо одржавање и набавку опреме уложено је око 1,5 милиона еура- навео је Кашћелан.

Он је казао да је у бројним овим активностима Пријестоница Цетиње била поуздан партнер и добра препорука за реализацију, остваривање контаката и сарадње.

- Познато Вам је да смо заједно – болница, Пријестоница и ресор којим руководите, започели активности на пројекту валоризације објекта старе Дјечје болнице, али и старе болнице „Данило I “, и да је у свакоме моменту реализације ових капиталних пројеката улога др Радојичић била примјерена и адекватна“, рекао је Кашћелан.

Он у писму посебно истакао даРадојичић није занемарила позив љекара због позиције директорице.

- Одговорна, професионална, увијек са ставом, посвећена пацијентима и професији. То се уосталом очекује од некога ко је посветио живот медицини и ко руководи установом која баштини традицију дугу 146 година. Али, није уобичајено да као љекарка и директорица буде доступна 24х и да буде омиљена и пацијентима и грађанима Цетиња- казао је Кашћелан.

Он је казао да су све то само неки од разлога због којих у Пријестоници вјерују да би Боровинић Бојовић требало поново да размотри одлуку о смјени менаџмента цетињске болнице.

- Вјерујемо да као дугогодишња љекарка знате колико је тешко радити у локалним заједницама које су блиске и повезане, и колико треба напора да се у сопственој средини изборите за статус и поштовање, као што је то учинила Соња Радојичић, несебично помажући свима којима је помоћ потребна- рекао је Кашћелан.

Он је навео да су у Пријестоници увјерени да ће Боровинић Бојовић разумјети и уважити њихове аргументе, јер и сама припада професији у којој је заштита и очување здравља, а сљедствено томе и људског живота, примарна дужност, а чему је Радојичић истински посвећена.

- Сигурни смо и да сте лично упознати са радом Радојичић, те да дијелите наше виђење о квалитету њенога рада- закључио је Кашћелан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 11:04