/ - Фото: Са сусрета
28/09/2021 u 10:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кашћелан-Урбан: Наставак реформи приоритети на којима треба инсистирати

Градоначелник Кашћелан казао је да су третман и пречишћавање отпадних вода на Цетињу важна питања која се морају ријешити

Очување унутрашње стабилности, наставак реформи и евро-атланских интеграција приоритети су на којима би црногорско друштво требало да инсистира у наредном периоду, саопштено је у току састанка градоначелника Пријестонице Цетиње Александра Кашћелана са амбасадором Републике Чешке у Црној Гори Карелом Урбаном.

Градоначелник Кашћелан казао је да је црногорска пријестоница привржена пуном поштовању европских вриједности, те да га радује поновни сусрет са амбасадором Урбаном, посебно због информација о интересовању чешких инвеститора за потенцијалну пословну сарадњу са Цетињем.

image
- Фото: Са сусрета

-Пандемија коронавируса узела нам је годину потенцијалне сарадње. И даље су компаније из Чешке заинтересоване за сарадњу о којој смо раније разговарали, посебно у сектору заштите животне средине- казао је амбасадор Урбан.

Он је представљајући своју замјеницу Петру Али Долакову навео да она има експертизу у областима које су од значаја за Пријестоницу, попут познавања нових технологија за пречишћавања отпадних вода.

Градоначелник Кашћелан казао је да су третман и пречишћавање отпадних вода на Цетињу важна питања која се морају ријешити. Он је амбасадору казао да су у скупштинској процедури нове мјере подршке инвеститорима, те да је локална управа у посљедње вријеме знатно увећала имовину Пријестонице.

Казао је и да Цетиње има све предуслове за развој малог и средњег бизниса, као и туризма због своје изузетне позиције која обухвата два национална парка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 00:03