/ - Попа и Кашћелан
22/02/2022 u 10:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кашћелан и Попа: Обиљежавање Дана Европе ове године на Цетињу

У Пријестоници ће, на Дворском тргу, у част Дана Европе бити постављен јединствен цвјетни тепих, по узору на онај који се традиционално поставља у белгијској пријестоници Бриселу, а који симболише јединство, солидарност и хармонију

Дан Европе ове године ће бити свечано обиљежен на Цетињу, договорили су градоначелник Пријестонице Цетиње, Александар Кашћелан и амбасадорка Европске уније у Црној Гори, Оана Кристина Попа

У Пријестоници ће, на Дворском тргу, у част Дана Европе бити постављен јединствен цвјетни тепих, по узору на онај који се традиционално поставља у белгијској пријестоници Бриселу, а који симболише јединство, солидарност и хармонију. 

- Изузетно ми је драго што ће Цетиње бити домаћин обиљежавања овако важног датума, који слави мир и јединство. Европа је вјековима становала на Цетињу, у бројним посланствима и у срцима наших суграђана и суграђанки. Ово је још једна прилика да покажемо да смо приврежни заједничкој будућности- казао је Кашћелан. 

Градоначелник је истакао је да је Дан Европе, када се обиљежава и Међународни дан борбе против фашизма, прилика да се сви заједно подсјетимо значаја и потребе да останемо привржени тековинама на којима је саздана модерна Европа, које су уткане у темеље ЕУ, а на којима почива и слободарски дух непоколебиве Црне Горе и пријестонога Цетиња. 

Амбасадорка Попа је казала да је жеља Европске уније у Црној Гори да се Дан Европе не слави само у главном граду већ у свим општинама, будући да је то празник свих грађана Црне Горе који дијеле вриједности уједињене Европе и подржавају европску будућност Црне Горе. 

- Из тог разлога смо одлучили да нашу главну активност током маја мјесеца – мјесеца Европе – ове године одржимо на Цетињу. На Цетињу ћемо поставити цвијетни тепих са пријеко 35.000 локално узгајаних садница, који ће красити Дворски трг испред Дворца Краља Николе током дана Европе. Саднице ћемо поклонити Пријестоници па се радујемо што ће цвијеће још дуго након ове поставке уљепшавати јавне површине Цетиња. Радујемо се дружењу са Цетињанима у мају- поручила је Попа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 03:54