Sutomore, ilustracija / - D.S.
29/11/2023 u 11:59 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kasni izgradnja trga u Sutomoru?

Prema njihovim riječima, turistička sezona brzo dolazi, a ako bi, recimo, radovi započeli i ne bi bili završeni do sezone, ostalo bi ruglo na tom prostoru koje ne bi služilo čak ni parkingu kao lani

Mještani Sutomora izražavaju bojazan da li će i kada doći do realizacije kapitalnog projekta izgradnje trga.

Smatraju da bi ovim projektom Sutomore dobilo potpuno novo lice i imidž modernog i atraktivnog dijela barske obale, i zato se završetak ovog projekta s nestrpljenjem očekuje.

Kako kažu, radovi na budućem trgu kasne i nema najave kada će početi. Prema njihovim riječima, turistička sezona brzo dolazi, a ako bi, recimo, radovi započeli i ne bi bili završeni do sezone, ostalo bi ruglo na tom prostoru koje ne bi služilo čak ni parkingu kao lani.

Međutim, predsjednik Mjesne zajednice Spič-Sutomore Frano Vuksanović kaže da bi radovi trebali da počnu do kraja ove godine.

- Po podacima sa kojima mi raspolažemo, radovi bi trebali da počnu za 15 dana najkasnije. Javno preduzeće „Morsko dobroˮ, nakon sprovedenih tenderskih procedura, izabralo je za izvođača radova firmu „Fidijaˮ iz Podgorice i sa njima potpisalo ugovor o izvođenju radova na trgu - kaže Vuksanović i dodaje:

- Mi iz MZ Spič Sutomore stojimo na raspolaganju za bilo kakvu pomoć i jedva čekamo da radovi na budućem trgu počnu. Zahvalni smo Opštini bar, Morskom dobru, Vladi Crne Gore na razumijevanju i pomoći. Već smo sa Morskim dobrom razgovarali i o budućim projektima vezanim za našu MZ, a koji su u njihovoj ingerenciji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 07:35