Пословни простор на платоу подземне гараже / К.М.
20/06/2021 u 07:45 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Катић: Туристичка сезона мора бити поштеђена буке

Ове године морамо апсолутно спремни дочекати туристе и нећемо толерисати градњу након 1. јула, изузев неких објеката који су од општег интереса и хотели од четири или пет звијездица, образложио је градоначелник Херцег Новог

Иако је одлука о забрани извођења грађевинских радова ступила на снагу 15. јуна, из локалне управе Херцег Новог поручују да ће до 1. јула толерисати инвеститорима да конзервирају градилишта. Градоначелник
Стеван Катић подсјећа да је општинска одлука о забрани извођења грађевинских радова током љетње туристичке сезоне донесена 2015. године, те да је њоме прописано да се у периоду од 15. јуна до 15. септембра, у појединим дијеловима града, првенствено, у првој зони обустављају грађевински радови.

image

Стеван Катић

К.М.

Наглашава, да је та одлука промијењена 2019. године, када је забраном је обухваћена и комплетна прва зона на полуострву Луштица.
- Прошле године смо били толаренатни. За поједине објекте давали смо могућност да се радови продуже, с обзиром да је била пандемија и да није било туриста, посебно у јуну и до друге половине јула. Тако да смо ове године у једном дијелу исто продужили. Појединим инвеститорима смо одобрили захтјеве да до 1. јула конзервирају градилишта, заврше фасаде и друге приоритетне радове. Јавни објекти и други од општег интереса, као што су хотели могу да се раде и током главне сезоне - објаснио је Катић.

Отварање градске гараже 13. јула

Радови на изградњи гараже испред зграде Општине Херцег Нови приводе се крају.
- Околина се уређује и имамо завршно асфалтирање и уређење улице око зграде Општине и Његошеве улице. Унутар гараже се завршава постављање инсталација и саобраћајне сигнализације. Наредних дана биће уређена хортикултура, сади се дрвеће и цвијеће, све што ће да оплемени и обогати нови трг, тј. плато испред заграде Општине. Завршава се и угоститељски објекат на тргу. Свечано отварање гараже планирано је за Дан државности 13. јул, а вјероватно ће и прије тога да буде пуштена у употребу, јер велика је потражња за паркинг мјестима и у центру града тешко је наћи паркинг - каже Стеван Катић.


Комплекси Портонови и Лазарет имали су прошле године дозволу да раде током читаве сезоне, као и хотели који се граде на Луштици према Облатну и хотел у Жагеру, јер је ријеч о великим инвеститорима који граде у граду.
- Циљ је да ову туристичку сезону дочекамо у потпуности спремни и без буке са градилишта. Постоје добре најаве туристичке сезоне. Туристички радници и хотелијери задовољни су букингом и на који начин се пуне капацитети за сам шпиц сезоне у јулу и августу. Позивамо све који изводе грађевинске радове да се строго придржавају одлуке, јер нећемо дозволити буку и морамо све прекинути због љетње туристичке сезоне. Највише што знамо да прошла сезона није била на завидном нивоу и због тога ове године морамо апсолутно спремни дочекати туристе и нећемо толерисати градњу након 1. јула, изузев неких објеката, који су од општег интереса и хотели од четири или пет звијездица - образложио је Катић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:25