Фото: Портал Дан (Ж.Б.-приватна архива)
14/07/2021 u 13:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Катић: У Херцег Новом 80 одсто туриста у односу на 2019. годину

Он је додао да је у разговору са хотелијерима видио да је задовољство велико. Велики хотели су попуњени и до октобра

Ситуација у Херцег Новог је са аспекта броја гостију заиста изузетна, оцијенио је предсједник херцегновске Општине, Стеван Катић, и додао са у то граду борави 80 одсто туриста у односу на исти период 2019. године, јавља  Mina-business.

-Ми данас заиста имамо велики број гостију. Према званичним подацима то је око 80 одсто у односу на исти период 2019. године, што је мимо наших очекивања, јер смо ми мислили да ће их бити 50 до 60 одсто-казао је Катић.

Он је додао да је у разговору са хотелијерима видио да је задовољство велико. Велики хотели су попуњени и до октобра.

-Велике су гужве и на граничним прелазима, посебно на Ситници након укидања наплатне рампе. То је тренутно најфреквентнии гранични прелаз, како за Црну Гору тако и за Босну и Херцеговину (БиХ). Преко тог граничног прелаза долази велики број гостију из региона. Регион се вратио у Херцег Нови, и Србија, и БиХ и Република Српска- навео је Катић.

Он сматра да су туристичку сезону дочекали потпуно спремни.

-Искористили смо ситуацију из претходног периода да радимо на инфраструктурном уређењу града како би дочекали туристе и посјетиоце- рекао је Катић.

Занимљив је податак који је саопштила директорица Водовода, да је потрошња воде у Херцег Новом 30 одсто већа него у 2019.

-То је озбиљан податак, јер се у односу на утрошену воду може примијетити да има доста гостију- казао је Катић.

Он је подсјетио да су отворени и Дани музике, те да крећу и фестивали, међу којима филмски почиње 1. августа. Након тога биће организовани и бројни концерти.

-Имаћемо и Гитар арт, који ће се организовати ове године, затим Опера фестивал. Све иде по плану као што је некад било, само сада у складу са епидемиолошким мјерама- поручио је Катић.

Он сматра да посебно треба водити рачуна о епидемиолошкој ситуацији.

-Не смијемо дозволити да број заражених кулминира као што је то био случај у претходном периоду. Зато посвећујемо посебан опрез и са нивоа нашег тима за праћење и припрему туристичке сезоне- казао је Катић, који је позвао грађане Црне Горе да се и даље придржавају прописаних мјера.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:19