Penzioneri / VERA RATKOVIć
24/09/2022 u 02:03 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Klementa tvrdi da je za tri dana Pokretu penzionera pristupilo 500 Rožajaca, Udruženje penzionera to negira

Iz rožajskog Udruženja penzionera, optužili su predsjednika Skupštine Pokreta penzionera Crne Gore, Sadika Klimentu i njegove saradnike za zloupotrebu penzionera

Predsjednik Skupštine pokreta penzionera Crne Gore, Sadik Klimenta, saopštio je da je za samo tri dana od osnivanja Pokreta penzionera u Rožajama, pristupnicu potpisalo 500 pripadnika trećeg doba.

- Za tri dana 500 penzionera iz Rožaja potpisalo je pristupnicu Pokretu penzionera Crne Gore. Potpisivanje pristupnica Pokretu penzionera CG će se sprovoditi u svim opštinama na sjeveru Crne Gore i za sada vlada veliko interesovanje penzionera da se priključe našoj organizaciji. To nam daje još veću motivaciju i obavezu da nastavimo i istrajemo u borbi za svakog penzionera u Crnoj Gori, naveo je Klimenta za "Dan".

Klimenta je pozvao sve penzionere sa sjevera zemlje da pristupe Pokretu kako bi se, udruženim snagama izborili za bolji život i dostojanstvo svakog od njih.

- Već smo dostavili Fondu PIO i Ministarstvu rada i socijalnog staranja inicijativu penzionera iz Rožaja, koju su potpisali zajedno sa Pokretom penzionera da se za ovu kategoriju stanovništva u našem gradu obezbijedi ogrijev. Oni sami nisu u mogućnosti da obezbijede drva jer nemaju od čega da ih kupe a kod nas je već počela sezona loženja jer se jutarnja temperatura silazi na svega tri stepena Celzijusa, rekao je Klimenta ističući da će članovi Upravnog I Izvršnog odbora Pokreta penzionera Crne Gore u Podgorici danas održati zajednički sastanak na kojem će donijeti odluke o narednim aktivnostima.

Klimenta ucjenjuje penzionere?

Iz rožajskog Udruženja penzionera, optužili su predsjednika Skupštine Pokreta penzionera Crne Gore, Sadika Klimentu i njegove saradnike za zloupotrebu penzionera. Iz tog Udruženja  izražavaju sumnju da je rožajskom Pokretu penzionera CG, za samo tri dana pristupilo 500 penzionera.

- Ovom prilikom želimo da demantujemo Klimentu da je 500 penzionera u roku od tri dana pristupilo Pokrtu penzionera Crne Gore. Smatramo da je Klimenta saopštio neistinu jer je sa svojim saradnicima prikupljao potpise penzionera za obezbjedjenje ogrijeva, pa se tom prilikom poslužio ucjenom da istovremeno potpišu pristupnicu Pokretu penzionera CG. Klimenta se predtavlja kao zaštitnik penzionera, iako nikada nije bio član naše organizacije niti je plaćao članarinu. Klimenta sve radi bez saradnje ili bilo kakvog kontakta sa opštinskim udruženjima sjevera CG . Njegova želja i želja drugih predstavnika Pokreta penzionera CG je da rasture opštinska udruženja penzionera kao i Savez penzionera CG, najbrojniju humanitarnu organizaciju u CG, služeći se intrigama, ogovaranjem, lažima i neiskrenim djelovanjem – navodi se u saopštenju Udruženja penzionera u Rožajama i dodaju da je Klimenta nedovoljno poznat u sredini u kojoj živi.

Kako dodaju Klimenta nije poznat u Rožajama.

- Ili je skoro nepoznat pa kao takav služi se neistinama. Njegovu vrijednosti u sredini u kojoj živi, posvjedočila je nedavno održana Skupština Pokreta penzionera u Rožajama na kojoj se okupio neznatan broj penzionera. Naše pak, udruženje, poznato je kao humanitarna organizacija, bez stranačkih opterećenja i prizvuka politike, sa  zavidnim medjusobnim odnosima – navodi se u saopštenju Udruženja penzionera u Rožajama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:36