/ - POKRET ZAJEDNO GRADIMO KOLAšIN
01/12/2023 u 12:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Klub odbornika “Zajedno gradimo Kolašin”: SO da usvoji naš predlog odluke kojom bi se pospješio natalitet

Zbog značaja ove odluke kao mjere za pospješivanje nataliteta u našoj opštini pozivamo kolege odbornike iz SO Kolašin da svojim glasom na sjednici Skupštine podrže ovu Odluku i time doprinesu sreći jedne porodice, naveli su u saopštenju

Odbornici Pokreta “Zajedno gradimo Kolašin”, Marta Šćepanović i Balša Cvetković, predali su u skupštinsku proceduru Odluku o sufinansiranju troškova, uslovima, načinu i postupku raspodjele sredstava za medicinski potpomognutu oplodnju. Ovom odlukom, kako navode, se planira pomoći parovima da se putem medicinski potpomognute oplodnje ostvare kao roditelji.

Dodaju da korisnici sredstava opredijeljenih za ovu svrhu mogu biti bračni, odnosno vanbračni supružnici i žena koja ne živi u bračnoj, odnosno vanbračnoj zajednici a koji sredstva za postupak medicinski potpomognute oplodnje više ne mogu ostvariti na teret Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore i parovi koji sredstva za postupak već obezbjeđuju iz Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore.

- Odlukom je planirano da se sredstva u iznosu od 20.000 eura dodjeljuju, na osnovu javnog konkursa i to parovima koji medicinski potpomognutu oplodnju više ne mogu ostvariti iz sredstava Fonda, do 80% troškova (najviše 2.000 eura) po priloženim računima za intervencije u zemlji i 60% troškova (najviše do 4.000 eura) po priloženim računima za intervencije u inostranstvu. Takođe, parovima koji su već u postupku medicinski potpomognute oplodnje na teret sredstva Fonda za zdravstveno osiguranje sljeduje iznos od 500 eura po priloženim računima - ističu u saopštenju.

Iz Kluba zato zbog značaja ove odluke kao mjere za pospješivanje nataliteta u našoj opštini pozivaju kolege odbornike iz SO Kolašin da svojim glasom na sjednici Skupštine podrže ovu Odluku i time doprinesu sreći jedne porodice.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. februar 2024 04:40