Фото: Прилог уз мејл
23/07/2021 u 16:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић: Реваншистичка одлука Министарства, добила сам подршку колега

Министарство није одговарало не само у случају именовања чланова Школског одбора, већ ни на бројне дописе које им је послала, наводи она

Као неко ко је тридесет година провео у раду са дјецом, учећи их да је знање најважније, али и да су истина и правда изнад свега осјећам обавезу да се јавно обратим поводом Рјешења о разрјешењу са мјеста директорке Основне школе Његош на Цетињу, саопштила је Весна Кнежевић.

-На мјесто директорке сам изабрана прије десет мјесеци са функције помоћнице директора. Посао сам обављала професионално, часно и поштено и одбацујем оцјене изнијете у Рјешењу које сам добила да нијесам извршавала радне задатке-поручила је у обраћању за јавност  Кнежевић.

Разријешена директорка ОШ Његош истиче да је у њеном случају наведено да је смијењена јер није конституисан Школски одбор.

-Свима је, вјерујем, сада више него јасно да је то само изговор за смјену јер Одбор није могао бити конституисан зато што Министарство није предложило своја два кандидата-наводи она.

Како додаје, Министарство није одговарало не само у случају именовања чланова Школског одбора, већ ни на бројне дописе које им је послала.

-Да је ријеч у унапријед смишљеној реваншистичкој одлуци Министарства говори и чињеница да нијесу узели у обзир мишљење Наставничког вијећа, иако су га тражили. Јавности ради, добила сам једногласну подршку свих колега- истакла је Кнежевић.

Напомиње да то како Министарство уручује Рјешења о разрјешењу показује и то да су назив школе погрешно написали.

-Па се питам да ли је могуће да министарка просвјете не зна како се зове најстарија основна школа у Црној Гори. Да ли је и моја смјена законита и да ли је Рјешењр у коме стоји погрешан назив школе законито, одговор ће, вјерујем, дати суд-закључује Кнежевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:47