Акција комуналне полиције / -Драган Стојановић
28/09/2021 u 06:43 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Комунална полиција у Бару за мјесец наплатила 14.930 еура од казни

Прекршајни налози се односе на непрописно паркирање, заузимање јавне површине без одобрења надлежног органа локалне управе, као и на осталу комуналну проблематику

Служба за вршење комуналног надзора, Комунална полиција Општине Бар је током августа издала 277 прекршајних налога у укупном износу од 14.930 еура. Прекршајни налози се односе на непрописно паркирање, заузимање јавне површине без одобрења надлежног органа локалне управе, као и на осталу комуналну проблематику.

Како наглашавају, упућено им је 135 иницијатива.

– Највећи број иницијатива односи се на грађење помоћних објеката између приватних посједа, узурпацију општинских путева, непрописно паркирање, непрописно одлагање комуналног и другог отпада и постављање привремених објеката у зони националног парка и зони Морског добра. У поменутом периоду није уочена неправилност по питању тзв. дилера соба и апартмана, тако да није издат ниједан прекршајни налог. Међутим, када су у питању прекршајни налози за издаваоце смјештаја који нијесу уписани у регистар туристичке дјелатности, односно нијесу у тренутку контроле имали одобрење за издавање, Пореска инспекција издала је 203 прекршајна налога – наводе из Комуналне полиције.

Додају да су комунални инспектори наложили власницима угоститељских објеката да поставе лимитаторе на уређајима који емитују акустичну и електроакустичну музику на отвореном.

– У улици Обала Ива Новаковића постављено је пет лимитатора, у моментима мјерења буке није било прекорачења. На Великом пијеску је издат прекршајни налог власнику угоститељског објекта "Тропски бар" и то један у висини од 2.000 еура на правно лице и један од 200 еура на одговорно лице у правном лицу. Било је пријава за непрописно одлагање отпада и изречено је 11 прекршајних налога од по 500 еура физичким лицима која су починила прекршај, наводе из Службе за вршење комуналног надзора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 16:57