отпад, Бар / - фото: Драган Стојановић
21/02/2022 u 09:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Комунално предузеће Бар: Отпад у води из канализације завршава у мору

Из „Комуналног” поново позивају грађане да отпад увијек бацају у канте за смеће или контејнера, а не у канале, потоке и ријеке, чиме исти, индиректно завршава у мору

И поред вишегодишњих апела ДОО „Комуналне дјелатности” Бар  да  грађани одлажу отпад тамо гдје треба, то као да никог превише не интересује, а што се овог викенда показало и на примјеру ријеке Рене.

Из „Комуналног” поново позивају грађане да отпад увијек бацају у канте за смеће или контејнера, а не у канале, потоке и ријеке, чиме исти, индиректно завршава у мору.

- Радници радне јединице „Путеви” су за викенд чистили од разног наноса отпада цијеви које се налазе у каналу Рене. Желимо јасно да ставимо до знања да отпад не припада канализационом систему. Сва вода, а самим тим и отпад у води из канализације, завршава у мору. Зато је важно да будемо одговорни и да отпад увијек бацамо у канте за смеће а не у канале, потоке и ријеке - саопштили су из овог ДОО.

Запослени у овој радној јединици ове седмице, детаљно су ручно очистили ушће канала у Шушању, који се улива у море, у дијелу код ресторана „Барка“, како би се, између осталог, избјегле и евентуалне поплаве.

- Извађене су велике количине разног отпада. Један од главних фактора настанка поплава јесте неадекватно поступање са отпадом. Ако постанемо довољно савјесни према свом граду можда ћемо почети и да пријављујемо када видимо да неко баца отпад тамо ђе му није мјесто. Апелујемо на грађане да не бацају отпад у потоке,ријеке и канале и тиме спријече њохово зачепљење и изливање - додају из овог предузећа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:31