Предсједник ОИК Улцињ Владимир Филиповић / - М.К.
28/03/2022 u 12:12 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Коначни резултати избора у Улцињу: Абазовићу, ипак, потребан коалициони партнер

Коалиција "За нови почетак" освојила је 14 мандата, што значи да нема апсолутну власт, већ ће морати да у ђе у коалиционе преговоре

Коалиција "За нови почетак" освојила је 14 мандата, што значи да нема апсолутну власт, већ ће морати да у ђе у коалиционе преговоре. Иако је лидер ГП УРА Дритан Абазовић синоћ изјавио да имају апсолутну власт, након коначно пребројаних гласова ипак ће морати да преговарају о коалицији.

Предсједник Општинске изборне комисије Улцињ Владимир Филиповић саопштио је да су сачинили извјештај са коначним резултатима локалних избора одржаних јуче, 27.3.2022, у том граду.

На основу примљеног материјала утврђено је да је у бирачки списак укупно уписано 20.392 бирача. Ма бирачким мјесима је гласало 11.228 грађана, док је путем писма гласало 505 бирача, односно укупно 11.733 грађана је искористило право гласа.

Демократска униjа Албанаца и Демократски савез у Црноj Гори освојила је 1.976 гласова, односно шест мандата; Демократска Црна Горе "Демократе и грађани Улциња - Устани! Одбрани! Побиjеди! - Нема издаjе!" добила је 839 гласова, односно два мандата; Коалициjа "За нови почетак", коjу чине УРА, ДП, СД, СДП и Албанска алтернатива, освојила је 4.900 гласова, односно 14 мандата; Нова демократска снага Форца добила је 1.665 гласова, односно пет мандата, и Коалициjа Демократске партиjе социjалиста и Бошњачке странке "Да, за Улцињ и Црну Гору" добила је 2.173 гласа, односно шест мандата.

За улазак у локални парламент потребно је било, према одредбама члана 94 Закона квалификациона квота за избор одборника у Улцињу, 347 гласова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 16:52