/ - K.M. архива Дан
14/12/2021 u 12:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Конкретна подршка за Институт изостала

Запослени су прије три дана добили октобарску плату

Запослени у Институту „Симо Милошевић“ протестовали су данас на платоу испред компаније, како би указали на тешку ситуацију у којој се налазе, али и изостанак конкретне подршке надлежних. Они су на протесту 16. новембра представили својих пет захтијева, од којих је, до петка, испуњен само један.

Предјседница Синдиката, Марија Обрадовић, казала је за портал Јадран Нови да запослени желе да покажу надлежнима да на Институт морају да обрате пажњу.

- Институт је и ову годину завршио само захваљујући свом раду и труду и залагањем својих радника, и опет нијесмо добили никакву врсту помоћи, ни гаранцију- рекла је Обрадовић.

За сада се, како је додала, подршка своди на поруке да је Институт важан, те да представља бренд Црне Горе којем ће се помоћи.

- Ми то у овој години нијесмо видјели. Чак напротив, зарађени новац смо морали на ове начине да добијемо- поручила је Обрадовић.

Она је навела да је проблем у томе што људи више не могу да чекају, због чега одлазе из Института.

- Ми смо у дефициту кадра били и прије пандемије. Бојимо се за будућност Института. У изузетно смо лошој ситуацији- упозорила је Обрадовић и додала да су до сада од Владе добили само декларативне изјаве да је Институт лидер у развоју здравственог туризма.

Запослени су прије три дана добили октобарску плату.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 01:58