Konstitutivna sjednica SO Pljevlja / - FOTO: PV PORTAL
19/04/2023 u 12:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Konstitutivna sjednica SO Pljevlja: Verifikovani mandati odbornicima, nastavak sjednice u utorak

Prekid je predložio Nikola Rovčanin zbog većeg broja odbornika koji su u konfliktu interesa i vremena koje je potrebno OIK-u da sprovedu proceduru nakon što su oni podnijeli ostavke na odborničku funkciju

Na konstitutivnoj sjednici novog saziva pljevaljskog parlamenta verifikovani su mandati novim odbornicima a nakon toga sjednica je prekinuta i biće nastavljena u utorak 25. aprila.

Prekid je predložio Nikola Rovčanin zbog većeg broja odbornika koji su u konfliktu interesa i vremena koje je potrebno OIK-u da sprovedu proceduru nakon što su oni podnijeli ostavke na odborničku funkciju.

“Smatram da je važno sada napomenuti da ispoštujemo i Zakon o sprječavanju korupcije ima dosta odbornika i kolega koji obavljaju dvije pozicije uključujući i mene, tako da mislim da je svrsishodno da predložimo prekid ove sjedinice dok opštinska izborna komisija ne završi svoj dio posla, odnosno, nakon podnijetih ostavki ne verifikuje mandate novim odbornicima dakle koji će nastaviti ovaj rad. Mislim da je to pošten pristup i zakonit pristup i nadam se i od strane poziciju i opozicije da neće biti problema kada je u pitanju ovaj predlog. A onda da sjednicu nastavimo kada Opštinska izborna komisija završi svoj rad”, kazao je Rovčanin.

Predlog je usvojen sa 23 glasa za i 6 uzdržanih glasova odbornika koalicije oko DPS-a.

Predsjednik OO Nove srpske demokratije Milan Lekić kazao je sinoć da im je kao najjačoj koaliciji u novoj lokalnoj vlasti bilo u interesu da u vlasti budu kvalitetni ljudi..

“To smo prepoznali i kod naših koalicionih partnera tako da smo se brzo smo se dogovorili. Bilo nam je najvažnije da izaberemo prave ljude, a nikome od nas nije bilo u interesu da se otimamo oko funkcija”, Lekić, prenosi PV portal.

Novi saziv SO imaće 34 odbornika, jedan manje od dosadašnjeg.

Najviše, 12, imaće lista DF kojoj, dogovoreno je ranije, pripada i mjesto novog predsjednika opštine.

Koalicija okupljena oko Demokrata osvojila je 7, Evropa sad 4, koalicija SNP-URA 2, a koalicija DPS-BS-SD-SDP 9 odbornika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:15