/ Зорка Кордић
15/12/2021 u 16:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кордић: Европска интеграција треба да буде фактор кохезије цјелокупног друштва

Кордић jе истакла да су посебни изазови у области владавине права

 - Стандардно висок степен подршке грађана учлањењу Црне Горе у Европскоj униjи (ЕУ) jасна jе порука политичарима да европска интеграциjа треба да буде фактор кохезиjе свих политичких субjеката и других актера у друштву - казала jе главни преговарач са ЕУ Зорка Кордић.

Она jе данас разговарала са амбасадорком Летониjе Агнес Калнињом коjа jе казала да Црна Гора увиjек може рачунати на подршку те државе на путу учлањења у ЕУ.

- За похвалу jе импресиван опоравак црногорске економиjе и константно висок ниво подршке коjу црногорски грађани показуjу према чланству те државе у Униjи - казала jе Калниња.

Она jе прениjела летонско искуство у приступању ЕУ истакавши да двиjе земље имаjу много тога заjедничког и да разумиjу изазове Црне Горе.

- У том контексту, амбасадорка jе оциjенила да постоjи простор за даљим унапређењем односа Црне Горе и Летониjе и интензивниjом комуникациjом и сарадњом на пољу европске интеграциjе - каже се у саопштењу.

Кордић jе указала на значаj нове методологиjе, посебно у погледу диjалога на високом нивоу, с поjединачним земљама чланицама Униjе.

- Она jе упознала саговорницу са актуелним и планираним активностима преговарачке структуре усмjереним на испуњење обавеза у свим поглављима - каже се у саопштењу.

Кордић jе истакла да су посебни изазови у области владавине права, међу коjима се истичу именовања носилаца кључних функциjа у правосуђу.

 - Неопходно jе, с циљем превазилажења тих изазова, постизање компромиса међу различитим гранама власти, за реализациjу обавеза од значаjа за процес европске интеграциjе - оциjенила jе она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:23