/ -Фото: Б.М.
30/08/2021 u 07:17 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Корона пријетња за постсезону у Котору

Из Туристичке организације апелују на поштовање мјера, као и на вакцинацију

На которској ривијери тренутно одмара 7.338 регистрованих гостију што је за 19 одсто мање у односу на 2019. годину када их је било 9.043, подаци су Туристичке организације Котор.

Од овог броја 1.148 је у хотелском смјештају, 6.056 у приватном, 37 у камповима, а 97 у хостелима. У исто вријеме 2020. године у граду је боравило укупно 1.787 гостију.

Осим на пункту у Старом граду гдје је пријава боравка сваког дана и викендом од 8 до 20 сати, иста се може извршити на пунктовима у Ластви Грбаљској, Бигови, Столиву, Ораховцу, Морињу, Светом Стасију и Перасту који раде радним данима од 8 до 15 и пунктовима на Прчању и у Рисну сваког радног дана и викендом од 8 до 15 сати.

– О раду и распореду пунктова за септембар накнадно ћемо обавијестити јавност – најављују из ЛТО.

Указују да повећавање броја заражених вирусом Ковид- 19, које је изражено последњих дана, пријети да угрози одвијање постсезоне.

– Апелујемо на све да се придржавају заштитних мјера, а на оне који се нису вакцинисали да то учине што прије. Позивамо привреднике да свој рад прилагоде важећим прописима и законима нарочито када су у питању бука, радно вријеме и одлагање смећа и допринесу да наши гости понесу лијепе успомене из Котора – наведено је саопштењу ЛТО којег потписује Јован Ристић, вршилац дужности директора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 04:51