/ - Вртић у Бијелом Пољу
08/09/2021 u 14:24 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Корона у бјелопољском вртићу: Заражено једно дијете, двије васпитачице у изолацији

Вирус код дјетета потврђен прошлог петка, па је цијела та васпитна група затворена

У предшколској установи "Душо Басекић" у Бијелом Пољу потврђен је један случај заразе корона вирусом и то код дјетета из старије јасличне групе, саопштила је в.д. директора Дијана Ковачевић.

Она је казала да је вирус код дјетета потврђен прошлог петка, те да је цијела та васпитна група затворена.

- Чим је регистрован случај корона вируса, ми смо затворили ту групу на 14 дана, како би спријечили даље ширење заразе - истакла је Ковачевић.

Додала је и да су у још једној групи имали дијете чији је родитељ заражен, те да је и та васпитна група прекинула са радом.

-И ту групу смо из предострожности послали кући на пет дана, како би родитељи пропратили дјецу, а већ данас могу да се врате у вртић и то са негативним тестом -  навела је Ковачевић. 

Ковачевић је напоменула да су и двије васпитачице у изолацији.

-Од почетка школске године не долазе двије васпитачице, једна је била позитивна на корона вирус, друга је била у изолацији због дјтета, а од јуче је и она позитивна, тако да њих двије нијесу ни имале контакт са било ким из вртића- истакла је она.

Ипак, Ковачевић наглашава да је стање у бјелопољском вртићу, за сада стабилно.

- Предузимамо све мјере из наше надлежности,а уколико било ко од радника осјети неку сметњу, одлази на тестирање. Такође, васпитачице и медицинске сестре носе и маске и визире, родитељи не могу да доведу дијете без маске, мјери се температура и њима и малишанима, а врши се и дезинфекција руку и простора - напоменула је она.

Очекује, каже, да број заражених у вртићу неће расти.

- Свакодневно се консултујемо са нашом епидемиолошком службом, пратимо препоруке надлежних здравствених институција, те се надамо да ће ситуације и у наставку школске године бити стабилна - поручила је Ковачевић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 04:09