Фото: Т.В.
08/07/2021 u 13:30 h
Tamara VučinovićTamara Vučinović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Кошаркашки камп Бока прилика за напредак

Заштитно лице кампа је Александар Павловић који је 12 година играо у НБА, у Кливленду, и дуго је играо са ЛеБрон Джејмсом што је дјеци посебно занимљиво

Љетњи Кошаркашки камп Бока биће организован у Тивту по први пут ове године, а намијењен је дјечацима узраста од 8-14 година и прилика да покажу своје умијеће, казао је главни тренер кампа Далибор Раденовић.

Рођени Тивћанин је прије 20так година отишао у Београд гдјеживи и ради, али идеја за камп у Тивту родила се из жеље да се  дјеци из Боке пружи прилика да тренирају са најбољим тренерима београдских клубова.

-Од 25. јула до 2. августа ће бити прва смјена дјеце, док ће друга бити од 2. до 9. августа. У Београду имам свој клуб а овдје имам много пријатеља који се баве кошарком, а желио сам пружити дјеци прилику да тренирају са тренерима из иностранства, Звезде, Партизана и Меге и да то буде одскочна даска дјеци одавде.

Раденовић сматра да дјеца немају прилику да се покажу на прави начин и да их прате у наредном периоду, гдје су и кад је вријеме да се отисну даље.

image

Фото: Т.В.

-Ове године смо се базирали на дјецу из Црне Горе, а већ следеће године ће то бити интернационално. Имамо најаве и интересовања клубова из Пољске, Чешке, доћи ће доста екипа из Београда и онда наша дјеца могу да тренирају с њима. У Београду имамо преко 100 регистрованих клубова, велика је конкуренција-казао је Раденовић.

Заштитно лице кампа је Александар Павловић који је 12 година играо у НБА, у Кливленду, и дуго је играо са ЛеБрон Джејмсом што је дјеци посебно занимљиво.

-Он је наш приморац и сматрам да је право лице да буде промотер кампа. Вјерујем да ће и он доводити неке своје тренере и играче. Ово је све без икаквог интереса, чисто његова добра воља да дјеци нешто демонстрира, да чују како се постаје врхунски кошаркаш-казао је

Раденовић и додао да дјечаци данас морају већ са осам, девет година кренути у тренажни процес.

За сву дјецу која долазе са стране смјештај је у хотелу Камелија гдје је обезбијеђен пун пансион по цијени од 220 еура за седам дана, док ће за дјецу из Тивта и околних градова који немају потребу за смјештајем, цијена бити 140 еура јер плаћају само тренинге два пута дневно.

Тренинзи ће бити на терену у Великом градском парку, а у случају лошег времена користиће СД Жупа.

Раденовић истиче да Тиват има сјајне услове за овакав камп, близина аеродрома је врло битна као и чартер летови због којих се екипе из Пољске и Чешке већ најављују. Ово је шанса и за туристичку промоцију града, јер према досадашњим искуствима, Раденовић истиче да са дјецом увијек долазе родитељи који овакве кампове користе и за љетовање.

Заинтересовани се могу јавити на Инстаграм страници

@kosarkaski.kamp.boka или на телефоне +38163202009 и +38267449497.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

21. septembar 2021 20:26