Фото: Т.В.
08/07/2021 u 13:30 h
Tamara VučinovićTamara Vučinović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кошаркашки камп Бока прилика за напредак

Заштитно лице кампа је Александар Павловић који је 12 година играо у НБА, у Кливленду, и дуго је играо са ЛеБрон Джејмсом што је дјеци посебно занимљиво

Љетњи Кошаркашки камп Бока биће организован у Тивту по први пут ове године, а намијењен је дјечацима узраста од 8-14 година и прилика да покажу своје умијеће, казао је главни тренер кампа Далибор Раденовић.

Рођени Тивћанин је прије 20так година отишао у Београд гдјеживи и ради, али идеја за камп у Тивту родила се из жеље да се  дјеци из Боке пружи прилика да тренирају са најбољим тренерима београдских клубова.

-Од 25. јула до 2. августа ће бити прва смјена дјеце, док ће друга бити од 2. до 9. августа. У Београду имам свој клуб а овдје имам много пријатеља који се баве кошарком, а желио сам пружити дјеци прилику да тренирају са тренерима из иностранства, Звезде, Партизана и Меге и да то буде одскочна даска дјеци одавде.

Раденовић сматра да дјеца немају прилику да се покажу на прави начин и да их прате у наредном периоду, гдје су и кад је вријеме да се отисну даље.

image

Фото: Т.В.

-Ове године смо се базирали на дјецу из Црне Горе, а већ следеће године ће то бити интернационално. Имамо најаве и интересовања клубова из Пољске, Чешке, доћи ће доста екипа из Београда и онда наша дјеца могу да тренирају с њима. У Београду имамо преко 100 регистрованих клубова, велика је конкуренција-казао је Раденовић.

Заштитно лице кампа је Александар Павловић који је 12 година играо у НБА, у Кливленду, и дуго је играо са ЛеБрон Джејмсом што је дјеци посебно занимљиво.

-Он је наш приморац и сматрам да је право лице да буде промотер кампа. Вјерујем да ће и он доводити неке своје тренере и играче. Ово је све без икаквог интереса, чисто његова добра воља да дјеци нешто демонстрира, да чују како се постаје врхунски кошаркаш-казао је

Раденовић и додао да дјечаци данас морају већ са осам, девет година кренути у тренажни процес.

За сву дјецу која долазе са стране смјештај је у хотелу Камелија гдје је обезбијеђен пун пансион по цијени од 220 еура за седам дана, док ће за дјецу из Тивта и околних градова који немају потребу за смјештајем, цијена бити 140 еура јер плаћају само тренинге два пута дневно.

Тренинзи ће бити на терену у Великом градском парку, а у случају лошег времена користиће СД Жупа.

Раденовић истиче да Тиват има сјајне услове за овакав камп, близина аеродрома је врло битна као и чартер летови због којих се екипе из Пољске и Чешке већ најављују. Ово је шанса и за туристичку промоцију града, јер према досадашњим искуствима, Раденовић истиче да са дјецом увијек долазе родитељи који овакве кампове користе и за љетовање.

Заинтересовани се могу јавити на Инстаграм страници

@kosarkaski.kamp.boka или на телефоне +38163202009 и +38267449497.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:57