Илустрација / - фото: Биљана Марковић
17/08/2021 u 15:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Котор: Кажњена фирма због испуштање фекалних отпадних вода

Из Службе за инспекцијске послове апелују на грађане да чувају животну средину јер ће у супротном бити кажњени у складу са Законом

Из Општине Котор саопштено је да је кажњен правни субјект за испуштање фекалних отпадних вода у атмосферски канал

-Сходно иницијативи групе грађана из насеља Шкаљари, а која се односи на испуштање фекалних оптадних вода у атмосферски канал, Служба за инспекцијске послове је предузела низ управних мјера и радњи, те је након утврђених чињеница починиоцу, фирми ,,СЛД НИКАЦ МОНТЕНЕГРО ПЛУС'' доо Тиват уручила прекршајни налог у износу од 1500 еура. Одговорном лицу у правном лицу, извршном директору издат је прекршајни налог у износу од 500 еура о чему је субјекту надзора уредно послато обавјештење-наводе у саопштењу.

Додају да надлежни инспектор службе за инспекцијске послове је у недјељу, 15.08.2021. године примио телефонску пријаву и уз асистенцију службеника Управе полиције ОБ Котор извршио инспекцијски надзор у мјесту Видиковац - Шкаљари.

-У моменту контроле на лицу мјеста јасно се виде свјежи отисци гума камиона поред самог потока у којем се виде испуштене фекалије. Према изјави више мјештана који су снимали мобилним телефонима како цистјерна испушта фекалије у поток као и према видео записима и фотографијама истих, може се констатовати да је ријеч о фирми.Инспекцијском надзору је присуствовало преко 20 мјештана који су наредног дана у просторије Службе за инспекцијске послове доставили писану пријаву са низом фотографија и видео снимака који су и јавно објављени на друштвеним мрежама. Пријаву су потписале 34 особе које у опису пријаве наводе да је камион предузећа ,,СЛД НИКАЦ МОНТЕНЕГРО ПЛУС'' доо Тиват извршило испуштање фекалних отпадних вода у атмосферски канал-наводе у саопштењу.

Додајући да узимајући у обзир достављени фото материјал, изјаве мјештана затечних на лицу мјеста и предметну пријаву потписану од стране ових лица надлежни инспектор је поднио Основном државном тужилаштву, Управи полиције ОБ Котор, као и Одсјеку за еколошку инспекцију.

-Из Службе за инспекцијске послове апелују на грађане да чувају животну средину јер ће у супротном бити кажњени у складу са Законом-наводи  Служба за инспекцијске послове Општина Котор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:17