Котор / - Б.М.
24/12/2021 u 14:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Котор: Обука за 25 незапослених жена

Планирано да се након обуке, а сходно критеријумима који ће благовремено бити објављени, додатно подржи развој женског предузетништва у општини Котор

Сарадња Општине Котор и Међународне организације рада (МОР)

Општина Котор је у оквиру пројекта „World of Work in Monetengro: Paving the Road to Recovery“ финансираног од стране Фонда за добро управљање Владе Велике Британије – у оквиру активности „Подршка развоју женског предузетништва“, поднијела предлог интервенције „Оснаживање незапослених жена за предузетништво“ преко свог Локалног партнерства за запошљавање (ЛПЗ Котор). Вриједност одобреног пројекта је 44,018.16 еура и биће реализован у периоду јануар – март 2022. године.

У оквиру припремних активности 23. новембра 2021. г. одржан је тренинг за ЛПЗ Котор за јачање капацитета локалног партнерства за припрему пројектних приједлога у сарадњи са МОР. У периоду од 13. до 17. децембра организована је обука за тренере који ће сповести ГЕТ АХЕАД обуку (Gender and Entrepreneurship Together) за 25 незапослених жена са територије општине Котор које ће бити одабране путем Јавног конкурса. Предлогом интервенције је планирано да се након обуке, а сходно критеријумима који ће благовремено бити објављени, додатно подржи развој женског предузетништва у општини Котор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:00