Ковачевић јуче у пљеваљском парламенту / -Б.Је
24/02/2022 u 06:25 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ковачевић изабран за новог предсједника Општине Пљевља

Све ми личи на то да ми овдје немамо кадрове већ они морају да се увозе из Подгорице, казао је Милоица Тешовић, одборник Демократа

Већина у локалном парламенту, сачињена од 19 одборника, изабрала је за новог предсједника општине Пљевља Рајка Ковачевића, кандидата Демократске партије социјалиста. Против Ковачевића је гласало осам одборника опозиције, док је њих седам било одсутно.

Током двочасовне расправе, чуле су се доста оштре оцјене о досадашњем раду Ковачевића. Предњачиле су замјерке због Ковачевићевог досадашњег живота и рада у Подгорици.

-Мало је било прилике да докажете стручност, казао је одборник Покрета за Пљевља Божидар Бајић истичући да је Ковачевић већи дио радног вијека провео на функцијама и да није био у радном односу гдје се стиче главно искуство.

Одборник Демократа Милоица Тешовић подсјетио је да се у последње четири године бира трећи по реду предсједник општине, као и да су предсједници Мирко Ђачић и Игор Голубовић морали отићи с функције због неслагања са партијском централом у Подгорици.

-Све ми личи на то да ми овдје немамо кадрове већ они морају да се увозе из Подгорице, казао је Тешовић.

Он је истакао да ће брзо локлани избори на којима ће се изабрати предсједник општине по вољи народа.

-Сад говорите најгоре о онима о којима сте говорили све најбоље, поручио је Тешовић.

Кљајевић: Политички падобранац и истрошени војник ДПС-а

Најоштрије критике су стигле из Демократске народне партије, одакле је поручено да је Ковачевић истрошени политички војник ДПС-а.

-Сада Ковачевић долази у Пљевља као политички падобранац, казао је одборник ДНП-а Драгиша Кљајевић који је истакао да је Ковачевић уживао у функционерским фотељама у Подгорици док су се Пљевљаци гушили у загађеном ваздуху.

Међутим, на те критике из редова ДПС-а нијесу реаговали. Стекао се утисак да су критике на рачун Ковачевића одборници партије којој припада прихватили са благим смијехом, који је личио на неки вид одобравања.

На критике Бајића и Тешовића реаговали су одборници ДПС-а Авдо Ајановић, Харис Алаваћ и Мирко Тошић, тврдећи да Ковачевић има добро искуство, јер је дужи низ година био посланик у државном парламенту, а налазио се и на другим функцијама.

Услиједиле су још оштрије реакције опозиционара, па је Игор Јоксовић из Демократа позвао Ковачевића да јавност упозна с тим шта је он то корисно радио у протеклом периоду.

- Овом приликом питао бих господина Ковачевића да каже шта је то као високи функционер ДПС-а и рођени Пљевљак за више од двије деценије службовања урадио за Пљевља и Пљевљаке? Да нам покаже која су то његова остварења према овом граду, казао је Јоксовић.

Током свог првог обраћања новоизабрани предсједник пљеваљске општине Рајко Ковачевић поручио је да ће све учинити да Пљевљаци у наредном периоду имају чисту воду за пиће, чист ваздух и да се створе услови за запошљавање.

- Кад то кажем, мислим да се створе, с позиције локалне управе, што бољи услови за пословни амбијент, казао је Ковачевић и појаснио да ће он све учинити да до тога дође.

-Што се тиче чисте воде, то значи да ћу све учинити да Пљевљаци током читаве године имају исправну воду за пиће, казао је Ковачевић.
Само гласање је извршено јавном прозивком, а за избор Ковачевића гласали су одборници ДПС-а, СД-а, Бошњачке странке, као и бивши одборник Демократа Емир Биџан.

На самом почетку јучерашње сједнице предсједник Скупштине општине Пљевља Драгиша Сокић саопштио је да је званично престала функција дотадашњем предсједнику општине Игору Голубовићу, као и потпредсједнику општине Мервану Авдовићу. Игор Голубовић је прије петнаест дана поднио оставку, након чега је ДПС за предсједника предложио Рајка Ковачевића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 17:48