Mažuretke oduševile Nikšićane / Željko Šapurić
10/02/2023 u 15:08 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kovačević: Mažuretke nakon 20 godina u Nikšiću

Svi mi nosimo lijepa sjećanja iz djetinjstva kada su mažuretke defilovale Nikšićem. Nadamo se da će i naša djeca nositi ta sjećanja. Trudićemo se da ovu tradiciju unaprijedimo i vratimo kako je to nekada bilo, istakao je Kovačević

Nakon 20 godina u Nikšiću je ponovo organizovan Karneval praznika mimoze na Trgu slobode kojem je prisustvovao veliki broj građana.

image

Mimoza zamirisala u Nikšiću

Željko Šapurić

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da će ovu tradiciju u budućem periodu unapređivati.

- Od 2003. godine kada je ta tradicija prekinuta da mažuretke posjećuju naš grad u vremenu praznika mimoza u Herceg Novom, odlučili smo se da tu praksu vratimo. Svi mi nosimo lijepa sjećanja iz djetinjstva kada su mažuretke defilovale Nikšićem tako da se nadamo da će i naša djeca nositi ta sjećanja a mi ćemo se truditi da ovu tradiciju unaprijedimo i vratimo kako je to nekada bilo – istakao je Kovačević.

Direktorica turističke organizacije Herceg Novi Milja Vitorović kazala je da je organizovan izuzetno lijep doček i da su zadovoljni odzivom ljudi.

image

Mažuretke oduševile Nikšićane

Željko Šapurić

- Mi smo u oktobrusklopili memorandum o saradnji tri grada, Herceg Novi, Nikšić i Trebinje  i puno toga smodofovorili za naredni period. Ovo je samo jedan dio a promovisaćemo i naredne događaje u okviru mimoza – istakla je Vitrović.

Direktor TO Nikšić Mitar Barać kazao je da je ovo početak nove međuopštinske saradnje.

- Prije godinu dana je nastala ideja da bi to bila jedna lijepa manifestacija koja je iz nekog razloga prekinuta a koju bi trebalo da vratimo u naš grad i u tome smo uspjeli zahvaljujući kolegama iz TO Herceg Novi- Mislim da je ovo početak jedne nove saradnje koje ćemo unaprijeđivati – istakao je Barać i dodao da će se Nikšičanima obezbijediti prevoz kako bi prisustvovali festivalu u Herceg Novom.

Foto i video: Željko Šapurić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 22:38