Марко Ковачевић / - РТВ Никшић
18/09/2021 u 17:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ковачевић: Надамо се да ћемо наредне године довести инвеситоре, у општинској каси 3,6 милиона еура

Навео је и да је приликом недавне посјете Србији договорио значајне ствари

Свакодневно разговарамо са бројним инвеститорима и тражимо могућности да их доведемо у наш град. Многи од тих разговора су у поодмаклим фазама и имамо реалну наду да ћемо сљедеће године довести инвеститоре који ће отворити радна мјеста, казао је на свечаној сједници предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић.

Навео је и да је приликом недавне посјете Србији договорио, како је казао, значајне ствари од којих ће имати користи сви грађани Никшића, преноси РТВ Никшић.

Ковачевић је казао да годишњи резиме стања и урађеног не могу поднијети на данашњој сједници, јер је његов мандат започео средином ове године, али је говорио о затеченом стању и ономе што је нова локална управа успјела да уради.

 - Када сам изабран 10. маја ове године у општинској каси налазило се милион и по еура. Примјера ради 10. маја 2020. године у тој истој каси налазило се преко пет милиона еура. То јасно говори колико је домаћински и са колико опреза поступано са општинским буџетом у првој половини ове изборне године. Прављена је предизборна кампања и рекламе уз свјестан ризик да Општина након тога може ући у велике финансијске проблеме. Уз редовно измиривање свих обавеза ми данас у општинској каси имамо 3,6 милиона еура, што јасно показује колико је нова управа уложила труда у консолидацију и опоравак нашег града - казао је Ковачевић.

Вуковић: Промјене очигледне

Предсједник Скупштине општине (СО) Немања Вуковић казао је да вјерује, иако су тек четири мјесеца на власти, да су промјене очигледне.

 - С обзиром на стање које смо затекли, односно на изузетно лошу полазишну основу, није реално очекивати чуда, премда смо покренули бројне процесе, а помаци у многим сегментима су више него евидентни. На првом мјесту, отворили смо врата Општине свим грађанима и обезбиједили доступност сједница Скупштине свим заинтересованим странама. Данашње руководство града партнер је и грађанима и привредницима. Испружена је рука свима који желе поштено и часно -  навео је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:21