/ - IVAN PETROVIC-IPE
09/12/2021 u 10:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић честитао Дан општине Даниловград

Државе ЕУ наjбољи су нам примjер како jе посредством савремених техничко-технолошких достигнућа, могуће остварити одрживи економски и друштвени прогрес

Предсjедник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић честитао jе грађанима и руководству Општине Даниловград, Дан општине 9. децембар.

- Незаборвљаjући вишевjековну, славну, слободарску прошлост вашег града и краjа, све жртве коjе су се уградиле у темеље градића чиjи су родољуби, научници, умjетници и хуманисти давно превазишли границе свог завичаjа, окренути смо траjним вриjедностима као путоказима на путу ка породици европских држава - наводи премиjер Владе.

Државе ЕУ наjбољи су нам примjер како jе посредством савремених техничко-технолошких достигнућа, могуће остварити одрживи економски и друштвени прогрес. Даниловград jе општина богата и украшена са сваке стране, са изузетном, централном позициjом на нашоj државноj мапи и ниjе потребно уложити превише напора да буде истински лидер у националноj прехрамбеноj, енергетскоj, туристичкоj и осталим привредним дjелатностима.

Влада, у сарадњи са локалном влашћу, већ рjешава "хроничне" проблеме коjи су нарочито присутни у области екологиjе и инфраструктуре, али нуди и руку сарадње свим посленицима општине како би ефикасниjе искористили и "увезали" културно-историjски, хидро, земљишни, соларни и људски потенциjал Бjелопавлићке равнице и њеног окружења.

Уз уважавање фактора одрживе туристичке понуде и њене диверзификациjе, надамо се да ће у значаjниjоj мjери заживjети проjекти усмjерени на валоризациjу туристичких потенциjала културне и природне баштине, коjа ће доприниjети унапређењу туристичке понуде Црне Горе уопште. Ревитализациjом историjских утврђења и археолошких налазишта, кроз инвестициjе у инфраструктуру за бављење активним планинским и риjечним туризмом, преко изградње туристичке инфраструктуре коjа посjетиоцима омогућава приступ свим природним и сакралним вриjедностима вашег краjа, уз развоj одрживе, зелене индустриjе, Даниловград и Црна Гора имаjу свиjетлу перспективу", наводи се у честитки премиjера Кривокапића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:46