Здравко Кривокапић / - скриншот
27/12/2021 u 13:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: "Европа сад" најбољи пројекат у последњих 70 година, радно вријеме у уговорима се неће скратити на четири часа

Оваj програм ће да успиjе без обзира што неко наговjештава да ће да ће уговоре о раду коjи су потписани на осам сати, свести на четири сата

Премиjер Здравко Кривокапић говорио је на конференцији Привредне коморе, којом приликом је истакао да је програм Европа сад најбољи у последњих тридесет година.

Да подсјетимо, пројекат предвиђа увећање минималне зараде са 250 на 450 еура, а просjечне са садашњих 530 на 700 еура.

 - На проjекту jе радило 7-15 људи. Држали смо то у таjности jер смо знали да ће сви имати проблем са таквим са таквим проjектом. То jе права мjера између привредника и радника - казао је Кривокапић.

Премијер је демантовао наговјештаје скраћивања радног времена у уговорима са осам на четири сата.

- Оваj програм ће да успиjе без обзира што неко наговjештава да ће да ће уговоре о раду коjи су потписани на осам сати, свести на четири сата. Каква jе то пракса, какав jе то начин размишлjања?! Нема преласка са осам на четири сата - нагласио jе премиjер.

Здравко Кривокапић упозорио је и на нове кризе хране и воде али и подсјетио да Црна Гора у том свјетлу има још неискоришћених ресурса и да њима може надомјестити извоз. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 02:32