Канали поред пута прекривени травом / -Д.Љ.
27/10/2021 u 06:38 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кроз насеље Копито Петровића ноћу као у хорор филмовима

Поред изузетно лошег пута, имамо проблем и са расвjетом, стубови су постављени али свjетла нема, па су улице мрачне, а пjешаци изложени опасности. Имамо проблем и са струjом, казао је мјештанин Боро Раденовић

Пут у насељу Копито Петровића, направљен прије скоро четири деценије, потпуно је пропао. Поред лошег, уског и небезбједног пута препуног рупа којег житељи сами с времена на вријеме крпе, четрдесетак мјештана указује и на чињеницу да је јавна расвјета постављена само у једном дијелу села, жале се на честе нестанке струје, као и на то што нема јавног превоза. Сви су једногласни да су неопходна већа улагања у том насељу.

Мјештанин Боро Раденовић каже да jе пут у изузетно лошем стању и да би надлежни у Општини требало што прије да предузму мјере из своје надлежности.

-Наjвећи проблем су броjне рупе, неравнине, а посебних проблема имамо приликом преласка преко моста недалеко од рампе када су обилније падавине. Мост ниjе ни ограђен, а зрео је за хитну санацију јер су рупе на сваком кораку. Нико од надлежних ниjе хтио да пружи помоћ, мjештани годинама сами санираjу рупе, о свом трошку. Поред изузетно лошег пута, имамо проблем и са расвjетом, стубови су постављени али свjетла нема, па су улице мрачне, а пjешаци изложени опасности. Имамо проблем и са струjом. Током зиме смо често без струjе, чак и по неколико сати... И не само зими већ и током других годишњих доба чим загрми останемо у мраку– истакао је Раденовић.

image

Трава ниче из асфалта

-Д.Љ.

Он је навео да апелују на надлежне у Општини Даниловград да риjеше барем неки од проблема како би омогућили лакши живот свима у Копиту Петровића, а нарочито наjмлађима у насељу.

Драгица Ђуровић сагласна је са комшијом.

-Пут кроз насеље је рађен прије скоро четири деценије и од тада никад није поправљан. Мјештани су га неколико пута сами крпили, али то је све привремено. Стубови за јавну расвјету су постављени прије неколико година. Иако су постављени нови бетонски стубови, и даље се користе стари, дрвени дотрајали стубови. Ријетко ко је прикопчан на нове стубове, док расвјету има само један дио мјештана. Ми смо са још неколико мјештана, кад су постављани стубови, из својих средстава финансирали расвјету. Сада свака друга сијалица не ради, последњих неколико дана их и не пале. Често се дешава да нам струја и нестане. Небезбједно је проћи насељем када нема расвјете. Ово су главни проблеми које би требало што прије ријешити – казала је Ђуровић.

Горан Поповић истиче да је неопходно да се пут кроз насеље у дужини од око два километра пресвуче новим асфалтом.

image

Горан Поповић

-Д.Љ.

- Бетонски стубови за струју су постављени прије пет- шест година, али дрвене стубове још нијесу уклонили. Стари су дотрајали, трули изнутра, жице су попадале, изнад дворишта ми висе, колико су се спустиле могу одбојку да играм испред куће. Како сам сазнао, чека се тендер да се распише за бројила која треба да буду монтирана ван куће. Тако ми је речено и неколико година то тако стоји. Расвјета би морала да ради, нарочито у првом дијелу насеља, јер је тамо шума, а постоји и канал, небезбједно је нарочито кад је лоше вријеме. Пут јесте узак, али смо навикли, иако се на неким мјестима не можемо мимоићи. Населило се ово мјесто, градиле су се куће, камиони и багери су додатно уништили цесту. Кад би се пресвукао асфалтом, било би одлично ако се има могућности. Надамо се да ће надлежни у наредном периоду кренути да дио по дио уређују, јер је пут толико пропао да се више не може ни закрпити. Проблем је и то што нема јавног превоза. Ово је лијепомјесто за живот, али се досад ништа није улагало у инфраструктуру – казао је Поповић.

Ковачевић: Поправка пута наредне године

Предсједница општине Зорица Ковачевић истакла је да ће у капиталном буџету за 2022. годину планирати поправку пута.

-Када је у питању Копито Петровића, обавијештена сам да је пут у лошем стању. Општина је тамо у досадашњем периоду уложила средства везана за реконструкцију цјевовода, тако да они сада имају уредно снабдијевање водом. Такође су санирани канали за поплаве, урађена је расвјета, тако да смо и досад према том селу имали одговоран однос. Не само у Копиту Петровића него и у већем дијелу општине путеви су у лошем стању. На састанцима са представницима грађана које ћемо у наредном периоду организовати вјероватно ће један од захтјева бити и из тог села да у буџету за наредну годину планирамо средства за поправку пута и то ће бити испоштовано – поручила је Ковачевић.

И мјештанин Драган Ђуровић поручује да је приоритет да се пут асфалтира и да се постави расвјета у читавом насељу.

- Обећано је да ће се расвјета инсталирати, надамо се да ће и то брзо бити. Надамо се и да ће овај пут што прије доћи на ред за асфалтирање– казао је Ђуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 03:13