Са једног од протеста мјештана Томашевића и Ћуриоца / NENAD MANDIC
19/01/2022 u 06:20 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Корекције на булевару Подгорица-Даниловград: Кружни ток помјерити, потребна још два лијева скретања

Бојовић је истакао да пројектом реконструкције магистралног пута, према постоjећем рjешењу, неколико густо насељених области дуж новог булевара остаjу без адекватног прилаза саобраћаjници

Посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе и одборник ДНП-а у локалном парламенту Драган Бојовић успио је да амандманским дjеловањем обезбиjеди 130.000 еура из државног буџета за корекције булевара Подгорица-Даниловград чија је изградња у току. Како је Бојовић истакао, неопходно је помјерити кружни ток код мотела "Пејовић", а због густине насељености омогућити још два лијева скретања на путној траси у мјестима Томашевићи и Плана, у циљу побољшања квалитета грађана.

image

Драган Бојовић

Дан

– Ова цифра је прихваћена амандмански и то је ушло дефинитивно у буџет. Да ли ће се сад тако извести или некако другачије, не знам, то је на пројектантима, али су средства издвојена за ту намјену – навео је Бојовић.

Он је истакао да пројектом реконструкције магистралног пута, према постоjећем рjешењу, неколико густо насељених области дуж новог булевара остаjу без адекватног прилаза саобраћаjници, тако да мjештанима нови булевар не олакшава већ отежава и значаjно успорава свакодневне активности.

– У мјесту Ћурилац (локација код мотела "Пејовић" и Монтене) постојећа раскрсница се реконструише на начин да је онемогућен пуни режим саобраћаја - лијево скретање, па морају користити кружне токове који су од те локације удаљени око 400 метара према Даниловграду и 1.700 метара према Подгорици. Како се ради о саобраћајници која опслужује велики број становника насеља и представља примарне саобраћајнице у тој области, нејасно је због чега је кружни ток према Даниловграду планиран око 400 метара од те локације имајући у виду да саобраћајнице на тој локацији опслужују знатно мањи број становника и у директној је супротности са ПУП-ом Даниловграда – навео је Бојовић.

Без одговора из Управе за саобраћај и надлежног министарства

Из Општине су истакли да немају никакве информације о промјени пројекта булевара, те да су у децембру прошле године упутили допис о захтјевима мјештана министру екологије, просторног планирања и урбанизма Ратку Митровићу. Они су истакли и да до данас од надлежног министарства нијесу добили одговор.

Питања о корекцији пројекта булевара Подгорица-Даниловград упутили смо и Управи за саобраћај Црне Горе, али одговоре нијесмо добили до краја радног времена.

Мјештани поменутих насеља су током августа прошле године у неколико наврата протестовали и блокирали саобраћајницу.

Бошко Томашевић из насеља Томашевићи истакао је да мјештани неће дозволити да прође садашње рјешење за булевар.

– Овакво рјешење је против народа. Крив је архитекта, чиме се он руководио и о чему је размишљао, не знам?! Народу је направљен проблем без икакве потребе. Остаје да чекамо, али нећемо дозволити да се даље гради ако не буде у нашу корист – поручио је Томашевић.

На основу Боjовићевог амандмана, обезбиjеђена су и средства из државног буџета у износу од 450.000 еура за изградњу спортске сале за потребе физичког васпитања у Гимназиjи "Петар I Петровић Његош", што jе представљало децениjски проблем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:51