/ -Фото: Еуромост
25/03/2022 u 12:30 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Крв у водама Лима: Бјелопољац на 500 метара од центра масовно коље стоку

Ш.М. нема дозволу за кланицу, има само уговор са месним прерађивачима да за њих врши клање стоке, али не на овој локацији, тврде у НВО Еуромост

Бјелопољска невладина организација ,Еуромост" тврди да је преко грађана добила пријаву да се испушта животињска крв у ријеку Лим у мјесту Лознице, које је удаљено 500 метара од центра града.

- Након што смо одмах обавијестили инспектора за воде и са њим изашли на лицу мјеста и утврдили потенцијалног загађивача снимили смо и канал куда се испушта животињска крв. Од инспектора за воде Драгана Шекуларца смо након његове контроле добили информацију да је животињску крв испустио Ш.М. који се иначе бави масовним клањем стоке за друге месопрерађиваче. Инспектор је казао да га одмах контролисао- тврде у овој организацији. 

Инспектор за воде је одмах обавијестио ветеринарског инспектора Сашу Ђуровића, који му је казао, да то није у његовој надлежности.

- Ш.М. нема никакву дозволу да у мјесту које је удаљено 500 метара од центра града врши масовно клање стоке. Он има има само уговор са месним прерађивачима да за њих врши клање стоке, али не на овој локацији. Није ни познато на којој локацији ово лице може да врши масовно клање стоке. На сајту Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове је јасно наглашено,да је Одсјек за ветеринарску инспекцију којем припада и ветеринарски инспектор Ђуровић, надлежан да обавља послове који се односе на спровођење службених контрола/инспекцијског наџора над спровођењем прописа из области: ветеринарства, идентификације и регистрације животиња. Како је могуће да се годинама са ове локације испушта животињска отпад у Лим, да постоји кланица за масовно клање, без било какве дозволе и контроле, а да то није у надлежности ветеринарског инспектора?- питају се у овој организацији. 

Инспектор Шекуларац је и 2018. године подносио кривичну пријаву ОДТ Бијело Поље за иста дјела против Ш.М.

До данас, како наводе у Еуромосту, нијесу добили никакво обавијештење да ли је ово тужилаштво до сада покренуло било какав извиђај или поступак и да ли су испитала цијели случај.

- Данас ће инспектор за воде поднијети још једну кривичну пријаву ОДТ Бијело Поље заједно са свим доказима којим су му достављени и које је и сам прикупио на терену. Казао је да ће поред ОДТ Бијело Поље, обавијестити и Управу полиције. НВО,,Еуромост" је обавијестила о цијелом случају и Управу за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове,Одсјек за ветеринарску инспекцију и од истих затражила да се одмах изврше све контроле, направи записник, затвори кланица за масовно клање стоке и обавијесте све надлежне институције. Ако настави и даље да ради, сумњаћемо на корупцију и тражити да се укључи у цијели случај и СДТ Црне Горе-кажу на крају у НВО Еуромост.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:39