Anđela Lalatović / - FOTO: Ž.ŠAPURIć
22/09/2023 u 17:01 h
Nevena Bulajić, Dan portalNevena Bulajić, Dan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lalatović: Smijenjena sam po direktivama raznih političkih aktera iz sistema

Upravni odbor smjenio direktoricu Doma za stare Nikšić Anđelu Lalatović

U JU Dom starih Nikšić danas je održana sjednica Upravnog odbora (UO) na kojoj se razmatralo o smjeni direktorice ove ustanove Anđele Lalatović, a koja je, prema njenim riječima nezakonito realizovana, bez dozvole da prisustvuje istoj ali i zbog učešća osobe koja nije član UO.

Lalatović ovom prilikom navodi da se radi o još jednoj nezakonitoj radnji članova Upravnog odbora i jedne od aktera i glavnih saučesnika u nezakonitim radnjama, rukovoditeljke Službe za socijalni rad Jelene Banjević, zbog čega je tražila da sjednica bude medijski propraćena što članvi UO nidu dozvolili.

-Grubo je prekršen Statut ustanove gdje se tačno vide nadležnosti Upravnog odbora i direktora ustanove sami tim grubo je prekršen i poslovnik o radu Upravnog odbora. Neko je proizveo svoju ličnu samovolju i na nezakonit način pokušavaju da me smene koja sam od početka mandata sve zakonito radila – kaže Lalaltović.

Ona navodi da joj je rečeno da napusti kancelariju bez obzira na to što je direktor i što po Statutu i poslovniku ima pravo da bude prisutna bez da odlučuje o pojedinim stvarima. Ovim putem poziva sve relevantne institucije, tužilaštvo da ovom vidu demostriranja sile ljudske moći stanu na kraj.

-Vjerujem da se to radi po direktivama raznih društvenih, političkih aktera iz sustema. Naši zaposleni trpe velike ucjene od strane predsjednika UO kao i zaposlenih iz službi i takav način komunikacije bio je nepodnošljiv – dodaje Lalatović. 

Lalatović kaže da sjednica nije bila zakazana u skladu sa Statutom i da niko nije o njoj obavješten, te smatra da se ove nezakonite radnje planiraju več izvjestan period, kada su na osnovu raznih dokumenata neformalnog karaktera trpjeli razne oblike zapošljavanja po nezakonitim osnovama od strane predsjednika UO Radoša Zečevića što će predočiti tužilaštvu. 

Treći član UO nije prisustvovao sjednici, jer kako navodi Lalatović, ne želi da učestvuje u nezakonitim radnjama. 

Članovi UO će nakon trenutnog davanja izjave u Upravi policije poslati saopštenje za javnost a za medije su kazali da je UO danas smijenio dosadašnju direktorica Doma za stare Nikšić Anđelu Lalatović i da su za vršitelja dužnosti ove ustanove postavili Jelenu Banjević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:34