Момчило Лековић / - фото Д.С.
09/01/2022 u 12:47 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лековић: Мјештани Сутомора знају за дивљу градњу код хотела „Инекс”

Колико смо пута само чули од људи који дођу у наш град да кажу „Бар је град широких булевара и свака вам част што имате овакав град”. Међутим, чини ми се да смо последњих година, а нарочито прошле и ове, успјели да то покваримо, каже одборник Демократа

Oдбoрник Момчило Лековић (Демократе) описује Програм уређења простора у Општини Бар за 2022. годину ријечима „пуно је мачку говеђа глава”. Како каже, овај програм дође као неки албум жеља актуелне власти.

- Сви знамо да је један од главних атрибута који се нашој општини приписујe просторна уређеност. Колико смо пута само чули од људи који дођу у наш град да кажу „Бар је град широких булевара и свака вам част што имате овакав град”. Међутим, чини ми се да смо последњих година, а нарочито прошле и ове, успјели да то покваримо. Толико је објеката који су изграђени у претходном периоду, или се граде, а који кваре то по чему смо били препознати. Колико само данас зграда има, а нема адекватног паркинга, па су грађани често приморани да се паркирају на јавним површинама, булеварима и улицама. Ја у овим случајевима не бих кривио грађане, јер грађани једноставно немају могућности за адекватан паркинг, немају простор гдје би се могли паркирати, а често не зато што је то њихова кривица, па управо због тога морају да крше саобраћајне и друге прописе - каже Лековић, истичући да „су нам инвеститори потребни и требамо их, али то све мора бити у оквиру закона и прописа”.

- Што нама значи што ће нам неки инвеститор дати одређена средства, и што ћемо ми краткорочно напунити буџет, ако нам одузме нешто што никад нећемо моћи да повратимо? А таквих примјера је на жалост све више. Говорили смо о томе и раније, и сигуран сам да сваки мјештанин Сутомора зна за дивљу градњу код хотела „Инекс”. Такође знамо за дивљу градњу на многим другим локацијама у општини Бар од стране многих инвеститора које је овдје актуелна власт уважавала и уважава годинама. И не само дивљу градњу, имамо дакле и градњу која је, да кажем по неким прописима, али гдје инвеститри не поштују до краја оно што би требало, а то је случај у Македонском насељу, који је узнемирио грађане у том насељу, гдје инвеститор једноставно не поштује ништа, и потпуно узурпира простор. Наравно, имамо и ону зграду у насељу Илино код „Југопетрол” пумпе, која се гради, а довољно је да је видите и да вам све буде јасно. И Општина опет и ту каже да је немоћна, да је такав ДУП, као да их доноси неко из Африке, Америке или не знам ни ја са којег континентна.

Лековић сматра да ће мали број пројеката из овог програма угледати свјетлост дана. То су, како каже, углавном неки комунално инфраструктурни објекти који су требали бити завршени и прије неколико деценија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 05:56