Одборник СО Бар Момчило Лековић / -фото: Демократе
29/12/2021 u 08:55 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лековић: Процјена земље кроз Мркојевиће од десет еура по квадрату нереална

Замолио сам предсједника Општине да да одговор на питање да ли сматра да је процјена земље у укупном износу од 666.588 еура урађена на праведан начин, и по тржишним цијенама, односно да ли је укупан опредијељени износ довољан и истовремено праведан према мјештанима Мркојевића, каже одборник Демократа

Oдборник Демократа у СО Бар Момчило Лековић упутио je питање предсједнику  Општине Бар Душану Раичевићу да ли је експропријација на регионалном путу Р29 кроз Мркојевиће урађена на праведан начин и по тржишној цијени.

- Предсједник Општине је на скупштини ексклузивно информисао комплетну барску и црногорску јавност да је Општина извршила уплату у износу од 666.588 еура Министарству финансија и социјалног старања за експропријацију на регионалном путу Р-29 кроз Мркојевиће, чиме су се стекли сви услови да се Министарство финансија даље задужи, спроведе експропријација, да се распише извођачки тендер и да се коначно крене са реконструкцијом овог путног правца - каже Лековић.

Он истиче да је процјена земље урађена у износу од само десет еура по метру квадратном, те да се иста не може сматрати праведном и реалном.

- Замолио сам предсједника Општине, као одборник на скупштинском засједању, да пружи одговор на питање да ли сматра да је предметна процјена земље у укупном износу од 666.588 еура урађена на праведан начин, и по тржишним цијенама, односно да ли је укупан опредијељени износ довољан и истовремено праведан према мјештанима Мркојевића - каже Лековић, додајући да током сједнице Скупштине нису добили одговор на ово врло важно питање, те да  очекују да их предсједник Раичевић ипак удостоји одговора и отклони све дилеме.

- Гурнути „врућ кромпир” у руке Министарству, или неком другом државном органу, и опредијелити средства која неће бити довољна мјештанима, не сматрамо демократским искораком и превасходно бригом за грађане Бара - закључио је Лековић.

Из Општине Бар кажу да нису надлежни орган за процјену вриједности земљишта и експропријацију, сходно закону, већ да је то надлежност Управе за катастар и државну имовину, која формира Комисију да доноси такву процјену.

- Дописом од 21. децембра ове године, Управа за катастар и државну имовину доставила је Општини Бар Извјештај Комисије о процјени вриједности непокретности катастарких парцела у поступку експропријације ради реконструкције пута Бар - Каменички мост - Круте. Поменути допис и извјештај Општини је доставио вд директор ове Управе Коча Ђуришић. У том смислу, за све недоумице око процјене вриједности и експропријације земљишта, потребно се обратити Управи за катастар и државну имовину као једином надлежном органу -  одговорили су из Општине Бар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:36