МОМЧИЛО ЛЕКОВИЋ / - фото: Д.С.
04/02/2022 u 08:01 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лековић: Раичевић и Новаковић издавали УТ услове и омогућавали каменоломе

Током 2020. године, дакле у мандату Раичевића и тада актуелног потпредсједника Новаковића издате су двије, можда и најзначајније, концесија за Вељу Горану и концесија за Хај-Нехај у Сутомору, казао је Лековић

Предсједник Клуба одборника Демократа Бар, Момчило Лековић, каже да су готово за све концесије минералних сировина на територији општине издати УТ услови од стране Општине Бар.

- Да живимо у земљи у којој се ствари лако заборављају, а још лакше моралише, познато нам је, али ипак сматрати да је грађанима памћење баш толико „кратко“, као у случају додјељивања концесија и каменолома у Општини Бар, не може представљати поштен однос према грађанима овог града на који се управо ових дана поједини позивају. Због тога сматрамо да је потребно кратко појашњење - каже Лековић, и додаје:

- Конкретно, током 2020. године, дакле у мандату актуелног Предсједника Општине Душана Раичевића и тада актуелног Потпредсједника Радомира Новаковића издате су двије, можда и најзначајније, концесија за Вељу Горану и концесија за Хај-Нехај у Сутомору. Даље, предметни УТ услови издати су на основу планске документације коју је припремала или активно учествовала у припреми Општина Бар.Општина Бар је са предметним концесионарем у Сутомору, закључила уговор, којим компанији „Бемаx“ уступа 79577 м2 општинског земљишта на коришћење за надокнаду од 45.836,36 еура. Дакле, све активни потези у прилог концесионара и отварања каменолома, од стране истих оних који ових дана изјавише да каменоломи нијесу будућност Бара.

- И на крају, подржаћемо и овакву, закашњелу „накнадну памет“ поменутог двојца, као што смо уосталом без проблема и без задршке подржали све скупштинске закључке на ову тему, али сматрајући за обавезу да истовремено дамо и ово кратко објашњење на ову изненадну и „напрасну бригу“ истих оних због којих су грађани доведени у овакво стање односно положај- закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:03