Momčilo Leković / - FOTO: DEMOKRATE
07/09/2022 u 12:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Leković: Raičević inicijator neovlašćenog zauzimanja državne imovine ispred zgrade u kojoj živi

Odugovlačenje u odgovoru i svjesno kršenje zakona opštinskih službi i organa može značiti samo jedno, da je inicijator ove uzurpacije odlazeći predsjednik opštine Bar Dušan Raičević zbog kojeg ove službe ne postupaju, odnosno “prave se mrtve” štiteći njegova nepočinstva

Odbornik Demokrata u barskoj Skupštini opštini Momčilo Leković ističe da već više od mjesec dana Komunalna policija i Sekretarijat za komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine Opštine Bar ignorišu njihove zahtjeve za postupanjem i apele u vezi sa neovlašćenim zauzimanjem javne površine i državne imovine kod barske pijace na katastarskim parcelama 5815/1 i 5824 koje su iskorišćene i pretvorene u privatan parking. 5. avgusta ove godine obratili smo se Zahtjevom za postupanjem barskoj Komunalnoj policiji i istovremeno Zahtjevom za slobodnim pristupom informacijama nadležnom sekretarijatu u vezi sa ovim slučajem.

image

Zgrada u kojoj živi Dušan Raičević

- FOTO: DEMOKRATE

Podsjećamo da se na čelu ovih organa nalaze vršilac dužnosti načelnika Dejan Škerović i sekretar Andro Drecun.

image

Zahtjev za slobodan pristup informacijama

- FOTO: DEMOKRATE

- Ovo odugovlačenje u odgovoru i svjesno kršenje zakona opštinskih službi i organa može značiti samo jedno, da je inicijator ove uzurpacije odlazeći predsjednik opštine Bar Dušan Raičević zbog kojeg ove službe ne postupaju odnosno “prave se mrtve” štiteći njegova nepočinstva.

image

Dvorište ispred zgrade Dušana Raičevića

- FOTO: DEMOKRATE

Naime, ako se tome pridoda činjenica da se radi o javnoj površini i državnoj zemlji koja se nalazi ispred zgrade u kojoj upravo živi Raičević, onda je sasvim jasno da ne samo da je Raičević znao za uzurpaciju već i da je upravo on inicijator ove ideje, da ju je omogućio investitoru i da sada opštinske službe koristi kako bi se ova uzurpacija prikrila - kaže Leković.

image

Komunalna policija Bar

- FOTO: DEMOKRATE

Ističe da ovo nije izolovan slučaj, već samo jedan u nizu slučajeva na teritoriji barske opštine koji su se dešavali u posljednje četiri godine, gdje se investitorima omogućava uzurpacija državne imovine bez bilo kakvih posledica odnosno smetnji. 

- U ovom konkretnom slučaju pitanje je samo šta je Raičević dobio za uzvrat - navodi odbornik Demokrata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:06