Момчило Лековић / - Демократе
31/05/2022 u 13:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лековић: За шта ће нам сљедеће Цакан давати муштулук, за смањење минималне зараде или укидање дјечијег додатка?

Неки представници власти из Бара иду толико далеко да дају муштулуке славећи укидање јединог слободног дана које радник има, са циљем да на тај начин стекну неке јефтине политичке поене код привредника и послодаваца

За мене као Баранина чини се јако поразним то што управо моји суграђани, представници нове власти на државном нивоу и представници старе на локалном предводе односно заговарају нови талас којим се достојанство свих радника како у Бару тако и у цијелој  Црној Гори гази, а радник до крајњих граница понижава, каже Момчило Лековић, одборник Демократа у СО Бар.

- Неки представници власти из Бара иду толико далеко да дају муштулуке славећи укидање јединог слободног дана које радник има, са циљем да на тај начин стекну неке јефтине политичке поене код привредника и послодаваца. Да знају шта славе можда би се и постидјели - казао је Лековић.

Он је додао да исто тако, да прате и читају знали би и да је то што они ових дана прослављају и муштулуче по вибер групама Њемачка одавно забранила.

- Она је најупечатљивији европски примјер јер је нерадна недјеља прописана уставом у којем стоји да су „недјеља и државни празници заштићени законом као дани за одмарање од посла и духовно окрепљење - истакао је Лековић.

Значи у једној Њемачкој радник има право да одмори недјељом, док раднику у Црној Гори право на одмор не припада односно треба му га укинути?

- За разлику од ових локалних, наши суграђани са државног нивоа власти, из министарских фотеља ових дана мало "мудрије", “завијањем у обланде” и прављењем дилова, мијењањем недјеље за понедјељак, обећавањем неких имагинарних дуплих дневница, покушавају да преваре раднике и да на уштрб радника да искамче који еуро више, мало за сопствени, а више за бизнисе ДПС бизнисмена који су им како видимо пречи од интереса и положаја обичних барских и црногорских радника. Ако је ова господа из локалне и државне власти замијенила достојанство и дату ријеч за мало функције и интереса, радницима не пада на памет да своје достојанство и право на одмор дају и замијене за милостињу коју им притом нико не гарантује - поручио је одборник Демократа у СО Бар Лековић.

Према његовим ријечима, с обзиром да су и једни и други потекли су из оне чувене барске “позитивне” кухиње, која је била позитивна, (а и сада је) највише за ДПС, а најмање за обичне грађане Бара и Црне Горе, казао је да га ова ситуација са увођењем радне недјеље уопште и не чуди.

- То је у ствари само спровођење наслеђа чувеног позитивца Дарка Пајовића, човјека који је ходао Црном Гором без  имало части и личног достојанства. Једно је сасвим сигурно, ако покушај увођења радне недјеље код грађана некако и прође, ускоро ће нас дочекати Цаканов муштулук о смањењу минималне зараде и укидању дјечијег додатка. Питање ће једино бити за шта ће се од то двоје муштулук давати прво - закључио је Лековић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 07:54