/ Фото: Дневне новине Дан
02/07/2021 u 06:22 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Љубитељи нудизма не желе да се укине рампа на Ади Бојани

Ада ће изгубити своj идентитет и душу, а и госте коjи традиционално долазе, тврде потписници петиције

Љубитељи нудизма и традиционални гости нудистичког кампа на Ади Бојани покренули су петицију против уклањања наплатне рампе на улазу на то острво нако што је за то покренута иницијатива из Морског добра.

- Kао дугогодишњи гости хотела и корисници кампа, вјерни љубитељи Аде Бојане, тражимо да Јавно предузеће за управљање морским добром Црне Горе да одустане од предлога да се укине рампа на улазу на Аду Бојану. Слободни улаз у простор ФKK Ада Бојана је корак ка гашењу нудизма. ФKK Ада Бојана је највеће нудистичко насеље на Јадрану и природно и културно добро по коме је Црна Гора позната и препозната у међународним оквирима. Тражимо да рампа остане и тако Ада Бојана буде заштићена и сачувана! Петиција за непуна два дана има око стотину потписника. Укидање рампе jе корак до укидања нудизма коjи jе 50 година штитио од сутоморизациjе jедан од наjвећих природних и туристичких ресурса Црне Горе- Аду Бојану - каже Кристина Хаџи Динић, једна од потписница петиције.

- Тиме чувамо дух Аде Боjане, и спријечавамо да се претвори у jош jедно пиjачно место у Црноj Гори. Долазимо тамо последњих 20 година, а наша дјеца сада самостално са друштвом настављаjу ту традициjу. Не желимо да се наруши мир због ког смо одабрали ово место - написала је Наташа Милановић Томић из Београда.

- Укидањем рампе Ада Боjана губи своj идентитет, душу, а и госте коjи традиционално долазе, циjене и чуваjу природу Аде Боjане. Отварањем рампе неминовно ће доћи до девастациjе природног риjетког бисера - тврди Диjана Вишњић из Загреба.

Иван Вукотић из Београда сматра да Аду треба заштити од туризма коjи jе већ уништио већи дио обале Црне Горе а пријети да уништи оваj натуристички раj.

- Сматрам да би омогућавање слободног улаза у комплекс довело до гашења натуристичке орjентациjе целе Аде Боjане, наводи Саша Ћаћуловић из Шида.

Подсјећамо, захтjев за контролу простора надлежним државним органима на поступање, подниjела jе Служба контроле "Морског добра" на основу записника инспекциjске службе тог jавног предузећа. Контролори, коjи су на лице мjеста изашли након примjедби грађана, у записнику од приjе седам дана, констатовали су да jе на лиjевоj обали, непосредно након моста, постављена наплатна рампа и портирница, на коjоj се врши наплата уласка у нудистичко насеље. Програмом привремених објеката и Атласом црногорских купалишта на овој локацији није предвиђено постављање ни контролно-наплатне рампе ни портирнице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 18:44