Обиљежавање Дана Општине Тиват / - Општина Тиват
21/11/2021 u 15:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Локална управа Тиват радила посвећено, у буџету преко пет милиона еура

Арсић jе истакао да jе актуелна власт успjела да консолидуjе финансијску ситуациjу. Затечени дуг од четири милиона еура jе враћен и сада у буџету имаjу око пет милиона еура

Локална администрациjа Општине Тиват у протеклих годину дана урадила jе велики посао и Тивту и Тивћанима дала повод за славље и понос, казао jе на свечаноj сjедници поводом Дана Општине потпредсjедник Владимир Арсић.

Арсић jе истакао да jе актуелна власт успjела да консолидуjе финансијску ситуациjу. Затечени дуг од четири милиона еура jе враћен и сада у буџету имаjу око пет милиона еура.

image

Обиљежавање Дана Општине Тиват

- Општина Тиват

- Резултате су дале све уштеде коjе смо спровели, али смо jеднак успjех показали и на приходовноj страни: порез на непокретности jе већ почетком новембра наплаћен у износу од 98 одсто, док jе накнада за комунално опремање наплаћена у износу од 4,11 милиона еура или 206 одсто - казао је Арсић.

Он jе казао и да jе, упркос ванредно тешким околностима епидемиjе на свjетским размjерама, остварена успjешна туристичка сезона са преко 90.000 долазака и 750.000 остварених ноћења.

image

Обиљежавање Дана Општине Тиват

- Општина Тиват

- Година за нама свакако ниjе била и ниjе могла бити година инвестициjа и великих инфраструктурних проjеката. Међутим учинили смо све што jе до нас, да краj ове и 2022. то буде. До краjа 2021. очекуjе нас реализациjа проjеката вриjедности два милиона еура: окончање радова на путу МР2, окончање радова у улици Цацово, привођење краjу радова на I фази изградње шеталишта Белани, окончање диjела радова у Крашићима, санирање и асфалтирање броjних локалних путева - истакао је потпредсjедник Општине.

image

Обиљежавање Дана Општине Тиват

- Општина Тиват

Арсић jе поручио да ће општина у наредноj години наставити са значаjним улагањима.

- У путну инфраструктуру кроз наставак радова на саобраћаjницама за коjе смо припремили проjектну документациjу, асфалтирање и санациjу броjних локалних путева. Улагаће се у обална шеталишта – наставак изградње шеталишта Белани и лунго маре Крашићи, у наjави jе изградња шеталишта на потезу од Доње Ластве до Лепетана. Инсистираћемо да нам држава буде партнер у изградњи и реконструкциjи школа и вртића, што jе приоритет у jедном од риjетких црногорских градова коjи и даље биљежи позитивну стопу наталитета - истиче Арсић.

Он jе наjавио и велика улагања у спортску инфраструктуру од 400.000 еура. Посебну пажњу у наредном периоду, каже Арсић, општина ће посветити питању управљања отпадом али и ефикасниjем и сврсисходниjем коришћењу простора,

као наjвеће вриjедности коjу посjедуjу.

Др Андриjа Петковић, предсjедник Скупштине Општине Тиват, казао jе да из Тивта мора снажниjе него икад да се чуjе антифашистички поклич, поклич слободе коjу jе донио Ориjенски батаљон.

image

Обиљежавање Дана Општине Тиват

- Општина Тиват

- Слободан Тиват. Град људи коjи слободно мисле и говоре. То jе оно што jе аспирациjа актуелне власти. Вjеруjем да ће и у будућности ово бити град слободних људи - поручио jе Петковић.

image

Обиљежавање Дана Општине Тиват

- Општина Тиват

Традиционално и ове године уручене су Студентске награде за 2021. годину. Овогодишњи добитници су Сандра Вуковић и Ведран Пеан, а награде jе уручио потпредсjедник Општине Горан Божовић.

Раниjе данас, у склопу обиљежавања Дана Општине, делегациjа општине положила jе виjенац на споменик палим борцима НОР-а, док jе на Риви Пине традиционално одиграно коло Бокељске морнарице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:54