/ LP ilustracija
17/06/2022 u 10:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЛП: Одустати од затварања Правног факултета у Бијелом Пољу, створити младима услове да остају на сјеверу

Како поручују, бесмислен је тренд централизације високог образовања искључиво у Подгорици, што је вишеструко штетно за државу

Либерална партија снажно подржава иницијативу студената Правног факултета Универзитета Црне Горе у Бијелом Пољу, који траже да ова јединица и даље остане у овом граду те да се мора одустати од затварања факултета.

- Правни факултет у Бијелом Пољу постоји готово двије деценије и један је од значајних претпоставки за развој сјевера и останак младих на сјеверу. Као један од главних изазова црногорског друштва већ годинама се идентификује одлазак младих људи са сјевера и неуједначен регионални развој. Неке од кључних претпоставки за заустављање таквог процеса који пријети да потпуно опустоши градове на сјеверу државе јесте обезбјеђивање бољих услова за живот младима у том крају што подразумијева, осим шанси за запошљавање и развој бизниса, развој социјалног и културног живота али, прије свега, доступност образовања у њиховим градовима- наводе из ЛП.

Како поручују, бесмислен је тренд централизације високог образовања искључиво у Подгорици, што је вишеструко штетно за државу.

- У том смислу, умјесто укидања постојећих јединица УЦГ на сјеверу, потребно је пронаћи модалитете њиховог осавремењавања, унапређења и атрактивности за младе људе у овом крају- истичу из ЛП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:32