/ - Либерална партија
16/02/2022 u 10:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ЛП: Општина Никшић и ЦЕДИС држе ЦПЦ у мраку иако нема дуговања

Епископски двор у Никшићу Црногорске православне цркве и даље је без струје иако немају дуговања за електричну енергију. Владика ЦПЦ Борис саопштио је раније како су сва дуговања одавно измирена те да је захтјев за укључење упућен ЦЕДИС-у

Општина Никшић са Марком Ковачевићем на челу, по сопственом признанању сљедбеником четничке идеологије, у садејству са ЦЕДИС-ом којим роководе Демократе, већ мјесецима системски малтретира, прогони и ставља у неједнак положај вјернике и свештена лица једне вјерске заједнице, Црногорске православне цркве. Општина Никшић загазила је дебело у зону кривичне одговорности кршећи и Устав и законе намјерним стављањем у неједнак положај грађана искључиво због њихове вјерске припадности која је острашћеној управи Никшића очигледно непожељна, саопштено је из пи-ар службе Либералне партије.

- Наиме, Епископски двор у Никшићу Црногорске православне цркве и даље је без струје иако немају дуговања за електричну енергију. Владика ЦПЦ Борис који борави у овом објекту саопштио је раније како су сва дуговања одавно измирена те да је захтјев за укључење упућен ЦЕДИС-у. Из ове државне компаније поручили су да не могу да укључе струју док Општина Никшић не потврди Угово о прикључењу након измиреног дуговања. Општина Никшић, очигледно, таквом техникалијом мјесцима опструира једну вјерску заједницу и отворено дискиминишући грађане искључиво због припадности Црногорској православној цркви.

Упозоравамо Општину Никшић и њене челнике, али и руководство ЦЕДИС-а, да оставе за своју интиму своје клеронационалистичке, шовинистичке и радикалне фетише и да обуздају свој екстремизам и мржњу према свему другачијем, нарочито према свему црногорском те да испуне своју законску обавезу да служе грађанима, констатују чињеницу да нема препреке да се објекат у којем је владика ЦПЦ прикључи на струју. Шокантно је да било која вјерска заједница данас у Црној Гори мора да живи и ради у мраку, под свијећама и уз ватру, а за то ће неко морати да одговара пред законом и правдом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:42