/ -Фото: М.Н
07/04/2022 u 14:31 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Малишане у бјелопољском вртићу учили о здрављу

Дјеци смо указали да је много важно да се баве физичким активностима, казао је професор физичког васпитања Драган Машковић

У васпитној јединици ,,Пчелица“ Јавне предшколске установе ,,Душо Басекић" у Бијелом Пољу обиљежавају Недељу здравља, а данашњом активношћу ,,Да се расте здраво, спорт је оно право“ обиљежили су Свјетски дан здравља.

-Дјеца из свих вртићких група ове подручне јединице, уз помоћ родитеља дјеце која похађају ову подручну јединицу, професора физичког васпитања Драгана Машковића и Младена Миладиновића, разним вјежбама и активностима обиљежили овај важан датум-казала је директорица Вртића Дијана Ковачевић.

image
Фото: М.Н

-Дошли смо да дјеци укажемо на то да је физичка активност веома битна, и да је много важно да малишани у најмлађем узрасту крену да се баве физичким активностима. Омладина је данас превише окренута телефону, компјутеру и видео игрицама, и веома је важно да од малих ногу почну да буду активни, јер је физичка активност најбоља превентива од разних болести и гојазности. Наша дјеца похађају једну од вртићких група, тако да смо у сарадњи са овом предшколском установом данас организовали програм, на обострано задовољство- истакао је професор физичког васпитања Драган Машковић.

image

Фото: М.Н

-Фото: М.Н

Васпитачица средње групе, подручне јединице ,,Пчелица“ Лејла Меховић казала је да данашња активност није једина, већ да су цијелу неђељу посветили здрављу

- Ово није једина активност, ми смо цијелу недељу посветили Недељи здравља. У понедељак смо упознали дјецу са данима здравља, другог дана су на нивоу васпитне јединице ,,Пчелица“, медицинске сестре у холу вртића говориле о хигијени, трећег дана је наш нутрициониста говорио о здравој исхрани, док данас имамо час физичког васпитања- истакла је Меховић.

Најавила је да ће сјутра у овој подручној јединици бити одиграна луткарска представа, за коју је Меховић адаптирала текст, под називом ,,Чувари здравља“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:15