Дом културе / - фото Д.С.
19/12/2021 u 09:49 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Манифестација „Новогодишње чаролије“ од 20. до 30. децембра у Бару

Програм је осмишљен да се дјеци и омладини уљепшају претпразнични дани и учине празници веселијим, поручују из Културног центра Бар

У организацији ЈП „Културни центар” Бар, од 20. до 30. децембра биће одржана манифестација „Новогодишње чаролије” чији је циљ уљепшавање празничних дана дјеци и омладини. Током 11 дана млади суграђани ће бити у прилици да уживају и учествују у креативно-едукативним активностима, ликовним, позоришним, музичким и филмским, и новогодишњем програму.

- Програм је осмишљен да се дјеци и омладини уљепшају претпразнични дани и учине празници веселијим тако што ћемо организовати едукативне радионице, читање народних бајки, позоришне  представе, организовати концерте, ангажовати Дједа Мраза, аниматоре, и друге који ће дочарати новогодишњу атмосферу - поручују из Културног центра Бар.

Манифестацију 20. децембра отвара представа за дјецу и млада „Нова новцијата година”, у продукцији Студија „Арлекин”, која ће бити изведена на сцени Дома културе од девет часова. Дан касније, публику на истој позорници очекује концерт Фолклорног ансамбла „Коло”, са почетком у 19 часова.

Пројекат Балетске школе „Принцеза Ксенија”, „Неке заборављене приче“, „прошетаће се”  градом 22. децембра, од 10 часова. Констимиране балерине суграђани ће моћи да испрате на градском тргу, шеталиштем, обалом мора…

Ђаци ОШ „Југославија” извешће позоришни комад за дјецу „Новогодишње позориште”, истог дана, на сцени Дома културе од 13 часова.

На програму 23. и 24. децембра је едукативна радионица - израда новогодишњих честитки као и мини-концептуални радови, у холу Дома културе од 11 часова. Едукативни програм наставља се и 24. децембра, за када је предвиђен Анимирани дјечији филм „Пјевајмо 2” који ће грађани моћи да погледају у Дому културе 25. и 26. децембра од 11 часова. Истог дана, од 16 часова, биће отворена изложба „Новогодишње јелке, честитке, украси”, у Холу Дома културе од 16 часова. Догађај се реализује у сарадњи са барским основним школама.

Божићни концерт Хора „Антивари”, под диригентском управом мр Мира Крушчића на програму је 25. децембра, од 17 часова, у холу Дома културе.

Догађај који традиционално изазове највећу пажњу најмлађих суграђана је дружење са Деда Мразом, који ће малишане ове године чекати у Дому културе 26. децембра од 13 часова.

За 27. децембар планиран је концерт Екуменског хора кон-катедрале Св. Петра, под диригентском управом Варваре Бојкове. Концерт ће бити организован у Дому културе, са почетком у 17 часова.

ОШ „Блажо Јоков Орландић“ учествује у манифестацији са позоришном представом под називом „Срећна Нова година”, која ће бити одиграна у Холу Дома културе 28. 12. са почетком у 15.30 часова.

Омиљени барски Деда Мраз Рајко Јоличић ове године ће извести забавни програм под називом „Дјеца на саоницама Ђеда Мраза” у холу Дома културе 28. децембра, са почетком у 16.30 часова.

Аниматор Жарко Жабац наступиће 29. децембра, од 10 часова, у Дому културе, а дан касније на истој сцени од подне биће изведена позоришна представа за дјецу „Чаробна књига”, у продукцији НВО „Маска” из Херцег Новог, а у организацији ТО Бар и ЈУ „Културни центар”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

31. maj 2024 07:32