Никола Марковић / - фото: РТНК
01/04/2022 u 09:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марковић: Послије двије деценије саниран минус од два милиона

Паралелно са финансијском консолидацијом и подизањем квалитета и квантитета програма пројектовање нове зграде Радио ТВ Никшић је у поодмаклој фази и очекујемо да би надлежни већ током љета могли расписати тендер за његову изградњу, казао је Марковић

Рационалним пословањем, бројним маркетиншким уговорима, сређивањем стања биланса, процјеном цјелокупне имовине, негативни капитал од скоро два милиона еура довели смо у плус од 668 хиљада еура, а прошлу пословну годину смо завршили са добитком од 100 хиљада, саопштио је директор РТНК Никола Марковић.

Марковић истиче да је труд који су сви заједно у Радио телевизији Никшић уложили како би РТНК подигли на ноге почео да даје резултате.

- То се најбоље види из финансијског извјештаја који је данас објављен на сајту Пореске управе а који показује да је послије 22 године РТНК успјела да санира вишедеценијски негативни капитал који је у прошлој години био у минусу од два милиона. На данашњи дан он је у плусу преко 600 хиљада.То смо успјели да урадимо за пет мјесеци ( од 1. новебра до 1. априла) захваљујући штедњи, бројним маркетиншким уговорима, процјеном цјелокупне имовине по први пут откад постоји РТНК, отписом застарјелих дугова, али и сређивањима биланса стања које смо морали да поправљамо почевши од 2015. па до данашњег дана јер финансијска документација није била ажурирана - навео је Марковић, пише РТНК.

Све то рефлектовало се тако што смо ову пословну годину завршили са добитком од 99 хиљада еура, додао је.

- Све то прати раст гледаности и читаности наших медија који су обогаћени бројним садржајима. Портал телевизије Никшић у марту биљежи рекордну посјећеност и његова читаност за последњих пет мјесеци порасла је за 318 посто, а слична је ситуација и када је у питању гледаност РТНК. Паралелно са финансијском консолидацијом и подизањем квалитета и квантитета програма пројектовање нове зграде Радио ТВ Никшић је у поодмаклој фази и очекујемо да би надлежни већ током љета могли расписати тендер за његову изградњу, за коју очекујемо да почне у септембру - закључује Марковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 16:19