foto: Ćazim Petović / - FOTO: ĆAZIM PETOVIć
25/11/2023 u 12:34 h
D.SD.S
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Maslinijada: Najbolja ulja Barske uljare i AD Plantaže

Dobitnik nagrade za najbolje održavani maslinjak koju dodjeljuje Fondacija Miodrag Mili Martinović je Rade Ćetković, a Omer Đurović je dobitnik nagrade za najbolje revitalizovani stari maslinjak, koju dodjeljuju Rajka i Lazar Božović

Najbolja maslinova ulja ovogodišnje, 21. po redu Maslinijade u Starom Baru, proizveli su Barska uljara i AD Plantaže, objavljeno je na prigodnoj svečanosti u starobarskoj Kući maslina, kojom je otvoren program XXI Maslinijade.  

- Prva nagrada za višesortna maslinova ulja - kupaž pripala je  AD "Plantaže" a druga Lazaru Medigoviću.

Prva nagrada za monosortna maslinova ulja-Žutica-pripala je Barskoj uljari za “Barsko zlato”, a druga nagrada Orhanu Baboviću.

Ove nagrade dodjeljuje NVO "Maslinijada"- kazao je predsjedniik NVO Maslinijada Suljo Mustafić, koji je ujedno i predsjednik Organizacionog odbora Maslinijade.

Nakon proglašenja najboljih maslinovih ulja koja su, kao i prošle godine, ocjenjivana u Zavodu za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku, uslijedila je i njihova degustacija.

"Božja i ljudska pravda je da se ovim programom i sadržajem, ovom veličanstvenom izlozbom započne Maslinijada, kao i da ovo bude priznanje za vise od svije decenije njenog postojanja i trajanja, manifestaciji i ljudima koji su je utemeljili i koji je i danas organizuju

Nagrada za najbolji rod, koju dodjeljuje NVO "Maslinijada", pripala je Fahrudinu Haveriću.

Dobitnik nagrade za najbolje održavani maslinjak koju dodjeljuje Fondacija Miodrag Mili Martinović je Rade Ćetković, a Omer Đurović je dobitnik nagrade za najbolje revitalizovani stari maslinjak, koju dodjeljuju Rajka i Lazar Božović.

Nagrada za najbolji mladi zasad, koju takođe dodjeljuju Rajka i Lazar Božović, pripala je Boru Vučeviću.

Uvretira maslinarske večeri i proglašenja dobitnika nagrada u Kući maslina bilo je otvaranje izložbe slika dr Miluna Lutovca "Viseći vrtovi Mukovala", koji se ovom prilikom predstavio radovima velikog formata.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jul 2024 14:33