Раније одржана маслинијада / - фото: Драган Стојановић
12/11/2021 u 10:42 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маслинијада наредне суботе, програм прилагођен епидемиолошким мјерама

Почетак манифестације планиран је за суботу, 20. новембра у 11 сати, на платоу Љетње позорнице у Старом граду

Деветнаеста Маслинијада биће одржана у Старом Бару, 20. новембра, у складу са свим епидемиолошким мјерама и уз програм који ће бити редукован и прилагођен упутствима здравствених институција- саопштили су из Организационог одбора манифестације „Маслинијада - Стари Бар”.

Манифестација, која представља традиционалну и регионалну смотру маслинара, изложбу маслиновог уља, маслина и других подрумијских пољопривредних производа, одржава се од 2002. године у организацији НВО “Маслинијада” и Удружења маслинара „Антивари”, под покровитељством Општине Бар и уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

У складу са упутствима здравствених власти, у циљу сузбијања инфекције Ковидом 19, и у  договором са Општином Бар и Туристичком организацијом Бар, овогодишња манифестација биће без изложбених штандова и уз веома ограничени број посјетилаца, који ће моћи да присуствују искључиво уз потврду о обављаној вакцинацији или са негативним антигенским тестом, истичу организатори.

Ове године биће организован панел и оцјењивање маслиновог уља, те ће у тој категорији, на приједлог Комисије, на манифестацији бити додијељене награде за најквалитетније произведено уље. Биће награђен  и најуспјешнији маслинар, а додијелиће се и награде за најбоље одржавани маслињак и најбољи млади засад маслина.

image

Маслине у гајбама

- фото: Драган Стојановић

Почетак манифестације планиран је за суботу, 20. новембра у 11 сати, на платоу Љетње позорнице у Старом граду.

НВО „Маслинијада Бар” и Удружење маслинара „Антивари” позивају маслинаре да се пријаве на конкурс за избор најквалитетнијег маслиновог уља, најбољи млади засад, најбоље одржаване маслињаке и најбољи род у овој години. Пријављивање траје до уторка, 16. новембра на бројеве. 069/667-315 и 069/037-196.

Конкуренти за избор најбољег уља морају испунити услов - најмање 100 литара прерађеног екстра дјевичанског овогодишњег уља. Конкуренти за избор најбоље одржаваног маслињака и младог засада и најуспјешнији род морају испунити услов, односно посједовати 50 стабала маслина- објашњавају организатори. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 21:56