Kviz o poznavanju saobraćajnih propisa / - FOTO: D.S.
23/09/2023 u 10:18 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Matej Stanišić pobjednik kviza o poznavanju saobraćajnih propisa

Realizacijom ove aktivnosti lokalna uprava teži da pošalje poruku o potrebi biranja održivih i ekološki prihvatljivijih vidova transporta, poput biciklizma, pješačenja i korišćenja javnog gradskog prevoza u kontekstu očuvanja zdrave životne sredine

U cilju saobraćajne edukacije djece i mladih i ukazivanja na važnost razvoja svijesti o uticaju saobraćaja na životnu okolinu, a u okviru obilježavanja Evropske nedjelje mobilnosti, u Baru je održan školski kviz za učenike osnovnih škola o poznavanju saobraćajnih propisa. Učenici VII, VIII i IX razreda iz pet osnovnih škola sa teritorije opštine Bar pokazali su zavidan nivo znanja odgovarajući na setove pitanja o saobraćaju, saobraćajnim pravilima i kulturi.

Prvo mjesto pripalo je Mateju Stanišiću, učeniku IX razreda  OŠ „Anto Đedović“ koji je osvojio maksimalan broj predviđenih poena. Drugoplasirani je Lazar Đoković, učenik IX razreda OŠ „Blažo Jokov Orlandić“. Jovana Petrović, učenica VII razreda  OŠ „Anto Đedović“ zauzela je treće mjesto, dok su četvrtu poziciju, sa istim brojem bodova, podijelili Evtimov Matija, učenik VIII razreda  OŠ „Srbija“ i Rejhan Rašketić, učenik  IX razreda u OŠ „Mrkojevići“.

Njima su uručene i vrijedne nagrade u vidu bicikala. Realizacijom ove aktivnosti lokalna uprava teži  da pošalje poruku o potrebi biranja održivih i ekološki prihvatljivijih vidova transporta, poput biciklizma, pješačenja i korišćenja javnog gradskog prevoza u kontekstu očuvanja zdrave životne sredine i sa ciljem promocije održive urbane mobilnosti.

- Uprkos činjenici da se zvanično obilježavanje Evropske nedjelje mobilnosti završava 22. septembra, Opština Bar će i tokom narednog periooda nastaviti sa realizacijom aktivnosti koje treba da doprinesu većoj bezbijednosti pješaka, a koje podrazumijevaju ugradnju LED markera i inovativne LED saobraćajne signalizacije i opreme u ulici IV Crnogorske proleterske brigade i ulici Jovana Tomaševića - najavljuju iz Opštine Bar.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. decembar 2023 18:18